RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sunn korreksjon

Sist oppdatert:
Analysesjef Stig Myrseth og resten av gjengen i Orion frykter ikke massakre på børsen.
Tallknuserne i meglerhuset Orion Securities tror ikke nedsiden i aksjemarkedet er spesiell stor. Til det er verdensøkonomien og inntjeningen til selskapene for gode. Likevel kan Oslo Børs falle hele 10 prosent.

Orion Securities mener siste ukes skrell etter at rente- og vekstfrykten spredte seg kan være tegn på en sunn teknisk korreksjon. Meglerhuset beholder troen på at det sykliske oppgangsmarkedet er intakt.

- I så fall skal ikke børsene falle under 200-dagers glidende snitt som for Dow Jones sitt vedkommende ligger rundt 12.500, skriver Orion i sin utgave av Dagens Analyse.

Blant det som gjør meglerhuset optimistiske til de globale aksjemarkedene er at er verdensøkonomien sterk og sunn samtidig som inflasjonsfaren er begrenset. Samtidig mener de at aksjer fortsatt er billige og forventer at avkastning i aksjer vil fortsatt være høyere enn i eiendom, obligasjoner, råvarer og pengemarkedsplasseringer.

Dermed mener Orion at det er en begrenset nedside i aksjemarkedet så sant ikke verdensøkonomien og resultatene til selskapene kollapser.

- På Oslo Børs går 200-dagers glidende snitt ved 435 på hovedindeksen, og dette tilkjennegir at markedet i verste fall kan falle med ytterligere 10 prosent. Et særnorsk børsfall er imidlertid lite sannsynlig. Med god driv i verdensøkonomien venter vi at oljeprisen holder seg rundt 70 dollar, og i så fall vil vår hjemlige børs neppe utvikle seg svakere enn utenlandske børser på tross av betydelig press oppover i innenlandske renter, skriver meglerhuset i sin rapport.

Orion Securities modellportefølje:

* Simrad Optronics
* Petrolia Drilling
* Kitron
* Scorpion Offshore
* Crew Minerals
* Aktiv Kapital
* Norske Skog
* Playsafe
* Norsk Hydro (short)
* REC (short)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere