RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Crestock

- Sunt med store lår

Sist oppdatert:
En god nyhet til alle som mener lårene deres er i største laget.

(SIDE2:) En ny dansk studie viser nemlig at menn og kvinner med lår større enn 60 centimeter i omkrets har mindre sjanse for å pådra seg hjertesykdom.

Mer fra Side2. no: Sjekk forsiden nå

Insulin
Undersøkelsen er foretatt av over 10 år av 3000 kvinner og menn i Danmark og publisert i British Medical Journal, skriver BBC. Forskerne skriver at mennesker med smale lår kan mangle nok muskelmasse for å håndtere insulin. Dermed kan de være i faresonen for å få diabetes og som en forlengelse av det hjerteproblemer.

– Det er et veldig enkelt og grovt mål, men det ser ut som om lårstørrelse har en individuell effekt. Og det kan være en måte å få leger til å være observant på risikoen for hjertesykdom, sier professor Berit Heitmann ved universitetssykehuset i København.

Liten aktivitet gir dårlige muskler
De danske forskerne mener funnene står seg også når man ser bort fra faktorer som overvekt, røyking og kolesterol.

Britiske forskere BBC har vært i kontakt med sier undersøkelsen er interessant, men at den trenger mye mer etterprøving. Samtidig sier de at liten muskelmasse og tynne lår ofte har en sammenheng med at personen ikke bedriver mye fysisk akvitetet. Det igjen kan føre til at man får problemer med blodårene og dermed etter hvert også hjertet.

Samtidig sier de at undersøkelsen må tas alvorlig fordi den er blitt utført over såpass lang tid som ti år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere