*Nettavisen* Nyheter.

- Suri unnfaget som «Rosemary's Baby»

En ny bok om Tom Cruise sammenligner Suri med djevelens barn.

(SIDE2): Den omstridte forfatteren Andrew Morton, som også står bak en biografi om Prinsesse Diana, har skrevet biografi om Tom Cruise.

- Styrer scientologien
I følge Daily Mail kommer han her med en rekke absurde påstander om den profilerte skuespilleren, som har datteren Suri på ett år med kona Katie Holmes.

Han hevder blant annet at Suri ble unnfanget ved hjelp av spermdonasjon fra Scientologi-kirkens grunnlegger L. Ron Hubbard, og spekulerer i at Katie Holmes kan føle seg som «tatt ut av en horrorfilm som Rosemary's Baby, der en ung kvinne blir gravid med djevelens barn».

De sjokkerende påstandene omhandler i stor grad Toms rolle som verdens kanskje mest kjente scientologist.

Han hevder for eksempel at Nicole Kidman etter bruddet fryktet å bli utpresset på grunn av sexvideoer, der hun avslører detaljer om sexlivet sitt.

- Scientologi fokuserer på sex, sex, sex. Det første vi ville vite var seksuelle preferanser, for når du vet om en persons fantasier og drømmer har du dem rundt lillefingeren. Du har kontroll, sier grunnleggerens sønn Ronald de Wolf, som ikke er på talefot med sin far.

Kidman skal ha fått munnkurv om kirken etter bruddet. Mortson beskriver også hvordan Tom visstnok ønsket å løpe gjennom en blomstereng etter bryllupet med Kidman, og satte 20 scientologi-tilhengere i arbeid for å skape en kunstig eng utenfor huset sitt i 1990.

I tillegg skriver han at Tom praktisk talt er leder nummer to for den kontroversielle troen, og planlegger å rekruttere David Beckham til kirken.

Elliot Abelson, som representerer kirken, motsier dette på det sterkeste.

- Tom Cruise er kun et medlem av kirken. Vi prøvde å kontakte Morton for å samarbeide, for å fortelle sannheten, men vi fikk ikke svar. Det er totalt usant.

- Useriøst og slemt
Tom Cruise på sin side svarer med å saksøke forleggeren, og skal ha krevd 50 millioner pund fra forlaget St. Martins Press.

- Den blir ikke gitt ut i England. Loven sier nemlig at forfattere må si sannheten, sier Toms advokat Bert Fields.

Han forteller videre at Tom ikke planlegger å lese boka.
- Han er veldig opptatt akkurat nå, men han vet hva det handler om og vet at det er skrevet løgner om ham. Du kan jo tenke deg hvordan det er at noen sammenligner jenta di med Rosemary's baby. Morton burde skamme seg.

Han peker også på at forfatteren ikke har snakket med noen i Toms familie eller vennekrets, men forholdt seg til referanser «han kjente for 30 år siden» og beskriver boken som «latterlig, syk og bisarr».

- Det er fullt av løgner. Det er ingen research og dårlig skrevet, og egentlig ikke en bok om Tom Cruise - men et angrep på scientologi.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Les også:

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.