*Nettavisen* Nyheter.

- SV beholder nøkkelstatsråder

Foto: Hommedal, Marit (SCANPIX)

Arbeiderpartiet skal ha gitt opp å ta kunnskapsministeren fra SV og Kristin Halvorsen fortsetter trolig som finansminister.

29.09.09 06:30

Oslo (NTB): Arbeiderpartiet har mer eller mindre gitt opp å få makten over skolepolitikken, skriver Dagsavisen som får dette bekreftet fra to Ap-kilder.

En sentral SV-kilde sier også til avisen at det er uaktuelt for partiet å gi fra seg finansministeren, kunnskapsministeren eller miljøvernministeren. Dermed ligger det an til at Bård Vegar Solhjell fortsetter som skolestatsråd, eventuelt må SV finne en annen statsråd til å bekle det viktige departementet.

Det har vært spekulert i om SV-leder Kristin Halvorsen selv kunne tenke seg å bytte fra Finansdepartementet til Kunnskapsdepartementet for å få en plattform der det er lettere å fronte SVs politikk, men Halvorsen skal være innstilt på å fortsette som finansminister.

Hun har også fått klare råd fra en rekke partikolleger om å bli værende i Finansdepartementet.

Det har lenge vært kjent at fiskeriminister Helga Pedersen går ut av regjeringen for å bli parlamentarisk leder i Ap. Med henne forsvinner etter alle solemerker også Fiskeridepartementet. Havn, oljevern og annen infrastruktur legges til Samferdselsdepartementet, mens resten av fiskeriministerens portefølje legges til Næringsdepartementet, skriver Dagsavisen. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag