RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- SV gjør statsråd-rokeringer

INGEN DÅP: Lille Storm skal ikke døpes i kirken, da begge foreldrene er utmeldt av Den norske kirke.
INGEN DÅP: Lille Storm skal ikke døpes i kirken, da begge foreldrene er utmeldt av Den norske kirke. Foto: Trond Lepperød
Sist oppdatert:
Spekulasjonene går om Audun Lysbakken får et nytt departement.

Audun Lysbakken kan bli ny miljøvernminister etter SVs landsmøte neste helg. Kristin Halvorsen kan komme til å ta over hele utdanningsfeltet. Det skriver Klassekampen fredag.

Sentrale kilder avisa har snakket med, bekrefter at det blir rokeringer blant SVs statsråder etter partiets landsmøte neste helg.

VG-kommentator Elisabeth Skarsbø Moen spekulerte på Twitter fredag på om det blir statsrådskifte allerede nå, men det ble det ikke.

Se nytt fra statsråd 2. mars

Klassekampens kilder sier Kristin Halvorsen blir sittende som kunnskapsminister, men at hun også overtar forskning når hun går av som partileder.

Lysbakken som miljøvernminister?
Påtroppende partileder Audun Lysbakken kan komme til å ta over Miljøverndepartementet slik at Erik Solheim kan konsentrere seg om bistand.

Hvis Lysbakken tar over Miljøverndepartementet, vil Inga Marte Thorkildsen bli ny likestillingsminister, ifølge Klassekampens kilder.

Thorkildsen sier til Nettavisen at hun ikke ønsker å kommentere saken.

Skifte på fredag?
Fredag klokka 11 var det statsråd, men altså uten statsrådskifter.

- Etter å ha lest Dagbladet, holder jeg en knapp på at @audunlysbakken skifter departement i dag, med mindre han legger frem ny dokumentasjon, meldte VG-kommentator Elisabeth Skarsbø Moen på Twitter i forkant.

Bakgrunnen for Skarsbø Moens kommentar er Dagbladets oppslag fredag om at Lysbakken allerede i fjor ble forsøkt varslet om at pengedrysset over SU ville være problematisk.

Ifølge Dagbladet viser et av dokumentene som Lysbakkens departement sendte Stortingets kontroll- og konstitusjonskomite at embetsverket ga gode klare skriftlige anbefalinger om at pengene måtte lyses ut, og at det skjedde i april og september i fjor.

Litt over klokken 11 la Skarsbø Moen ut en ny Twitter-melding.

- Det er sjølsagt mulig @jensstoltenberg venter til SV-landsmøtet, men temperaturen i saken stiger dag for dag, time for time nå.

- Anerkjenner Lysbakken
Valgforsker og professor Frank Aarebrot sier til Nettavisen at det ville være en anerkjennelse fra regjeringen til Lysbakken hvis han får et skifte nå.

- Det betyr at regjeringen signaliserer sterkt at han blir sittende som SV-leder og vil gi ham ny positiv oppmerksomhet med nytt departement - miljø, sier Aarebrot til Nettavisen.

Sender over nye dokumenter
Fredag bekrefter Barne- og likestillingsdepartementet at de har sendt over nye dokumenter til Stortingets- kontroll- og konstitusjonskomite angående tilskuddssaken.

- De blir sendt over til kontroll- og konstitusjonskomiteen i dag. Da vil det også bli gjort offentlig tilgjengelig, sier seniorrådgiver Raheela Chaudhry til Aftenposten.no.

SV-historiker Frank Rossavik sier til Klassekampen at han tror Tora Aasland må gi fra seg plassen, ikke fordi hun har gjort en dårlig jobb, men fordi hun ikke er en statsråd som kan bygge framtidas SV. Han mener det vil være best både for statsminister Jens Stoltenberg og SV om Lysbakken bytter departementet.

- De umulige sakene som har vært den siste tiden er et argument for å bytte departement. Slik vil nok også Jens Stoltenberg tenke, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere