*Nettavisen* Nyheter.

- SV-politikk gir fattigdom i 240 år

Foto: SCANPIX/Lars Joakim Skarvøy

- SVs bekjempelse av fattigdom går i sneglefart, mener KrF-politiker Kjell Ingolf Ropstad.

31.08.11 08:21

- Fortsetter SV i dagens sneglefart, vil fattigdommen være utryddet om 240 år, sier KrFs Kjell Ingolf Ropstad til Dagsavisen.

- Svever langt ute i skyene
Han mener det er «freidig» å presentere det som at alt går så bra med fattigdomsbekjempelsen, og hevder at SVs programerklæring om å avskaffe fattigdommen minner litt om når statsministeren snakker om en månelanding, «som i beste fall svever langt ute i skyene».

Bedring blant pensjonister
Velferdsforsker Axel West Pedersen ved Institutt fro samfunnsforskning (ISF) stiller seg også kritisk til partiets virkelighetsbeskrivelse, og han uttaler til avisen at SV bedriver selektiv lesing av statistikk.

- Den eneste gruppen som har hatt glede av sterkt fallende fattigdomsrater de senere årene, er pensjonistene, noe som i hovedsak skyldes at flere pensjonister har opparbeidet rett til tilleggspensjon. Det regjeringen kan ta æren for, er at de har økt minstepensjonen for enslige pensjonister ganske kraftig, sier Pedersen til Dagsavisen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Lars Joakim Skarvøy

Økt fattigdom blant barn
Som Nettavisen tidligere har skrevet om, viser tall fra Statistisk Sentralbyrå (SSB) at antall barn i husholdninger med vedvarende lavinntekt øker.

I perioden 2004-2006 tilhørte 67 000 barn slike økonomisk utsatte husholdninger, mens antallet økte til 74 000 barn i årene 2007-2009. Det betyr at antall barn i lavinntektsgruppen har økt med om lag 7 000.

Liten nedgang i lavinntektsgruppen
8,1 prosent av befolkningen hadde, ifølge EUs målemetode, vedvarende lavinntekt i treårsperioden 2007-2009. Dette er en liten nedgang fra perioden 2006-2008. Antall personer i lavinntektsgruppen utgjør nå om lag 361 000 personer.

Les hele saken her: - Lav barnetrygd gir fattige barn

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.