RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sverige lysår foran Norge

Sist oppdatert:
Framtiden i våre hender mener vi ikke er forberedt på fremtiden.
Den svenske miljøbilorganisasjonen Gröna bilister har kåret de mest miljøvennlige bilene.

- Det viser hvor dårlig rustet vi er i Norge. Sverige lever i en annen tidsalder, de lever i 2007, mens vi lever på 80-tallet, sier Arild Hermstad, daglig leder i Framtiden i våre hender til NA24.

Mest miljøvennlig
Den aller mest miljøvennlige bilen går på biogass. Det er en Fiat Punto. Ellers er det Ford Focus, Volvo C30, Volvo S40, Saab 9-3, Opel Combo, Opel Zafira, Saab 9-5, VW Touran, VW Caddy, Mercedes-Benz E200 og Smart Fortwo CDI, som er bilene som topper listen. Deretter kommer Toyota Prius, som går på bensin.

Men ifølge Framtiden i våre hender viser denne listen over de mest miljøvennlige bilene hvor lite forberedt Norge er for faktiske klimakutt.

Få bensinstasjoner
- De første bilene går på biogass, men det får du ikke kjøpt i Norge i det hele tatt. Den første bilen som er interessant for Norge er en Toyota Prius, som går på bioetanol. Det er ganske få i Norge som egentlig har mulighet til å komme seg til Storo hver gang de skal fylle bioetanol, sier Hermstad og sikter til bensinstasjonen som selger biodrivstoff i hovedstaden.

Det finnes noen flere bensinstasjoner i Norge som selger biodrivstoff. Statoil har som mål å tilbye biodrivstoff på 11 bensinstasjoner før sommeren, og 20 i løpet av året, på sine bensinstasjoner. Det betyr at man må være flink til å planlegge dersom man skal kjøre på biodrivstoff.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere