RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tom Brodin (oyene.no)

- Svindelen har ført til store tragedier

Sist oppdatert:
Tulle Kamfjord mistet overskuddet fra leilighetssalg i TA Invest-svindelen.

- Utrolig mange mennesker er forrådt av en kjenning som de stolte på, sier Tulle Kamfjord fra Nesbrygga på Nøtterøy til avisen Øyene.

Kamfjord mener at grunnen til at mange nøttlendinger plasserte penger i TA Invest, var at Per Sten Andersen brukte venner og bekjente konsekvent, for eksempel i historielaget og blant lektorvenner på skolene.

- Han brukte nettverket sitt for alt det var verdt, mener hun. Også henne selv, som er en åpen person med kontakter i mange leire. Det synes hun er leit.

Les intervjuet hos Øyene

Personlige tragedier
Den mest tragiske historien hun vet om etter at TA Invest kollapset gjelder en mann som ble alvorlig syk og som døde i sommer.

- Ekteparet var separert, men da kona fikk vite hvor syk han var, bestemte hun seg for å ta han hjem til seg så han skulle få ha det godt den korte tiden han hadde igjen å leve. I takknemlighet solgte han leiligheten og satte pengene inn i TA Invest, hvor de skulle yngle - slik at kona kunne få en konkret takk for at hun var så snill. Barn og barnebarn skulle også bli tilgodesett. Tenk for en belastning det var for en som var dødssyk av kols og kreft å oppleve at alt sammen plutselig ble borte, sier Kamfjord til Øyene.

- Fælt å bli lurt Selv puttet hun inn overskuddet fra en leilighet hun solgte i hovedstaden i 2001. I utbytte har hun fått ut omtrent en tilsvarende sum som det hun investerte.

- Pengene har jeg brukt til å være raus både mot meg selv, barna mine og barnebarna i sju år. Heldigvis at jeg ikke var gjerrig. Da hadde alt vært borte.

Likevel har store verdier gått tapt og verdiene hadde vært gode å ha da hun bygde seg nytt hus på eiendommen sin i Nesbrygga.

- Det er så fælt å bli lurt, det er nesten like ille som å bli uskyldig dømt, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere