*Nettavisen* Nyheter.

- Syk Jacko skyld i kvinnes død

Michael Jackson kan få nok et en rettssak i fanget etter et besøk på sykehus tidligere denne måneden. Familien til en 74 år gammel hjertepasient mener Jacko forårsaket kvinnens død.

26.02.05 04:38

Familien til den avdøde 74-åringen sakssøker Michael Jackson fordi de mener sykehuset hvor Michael ble behandlet for influensa ble alt for fokusert den syke superstjernen, noe som førte til deres kjæres død.

Jacko fikk større rom
Kvinnens familie stod fredag morgen i det populære tv-programmet «Good Morning America». Her fortalte de at Manuela Gomez Ruiz (74 år) måtte flyttes til et mindre sykehus slik at Jackson kunne få et større rom da han var innlagt forrige uke. Ruiz ble på dette tidspunktet behandlet for et hjerteinfarkt, og familien hevder at hun fikk to nye infarkt etter hun ble flyttet. Manuela døde senere samme dag, melder nyhetsbyrået AP.

Familien protesterte
Familien sier de nå har hyret inn en advokat som planlegger å saksøke sykehuset og Michael Jackson.

- Hvorfor måtte hun flyttes når han kom inn med magesyke, spør Maria Elena Ortiz, 74-åringens datter som protesterte da sykehuset bestemte at moren måtte flyttes.

Forbannet pressesjef
Jackos pressesjef, Raymone Bain, forbannet tv-innslaget på ABC i en uttalelse. I samme uttalelse kondolerer Michael Jackson overfor kvinnens familie.

- Det er skandaløst at Michaels Jacksons navn skal bli involvert i en situasjon som han ikke hadde noen kontroll over. Han var selv en pasient, heter det i uttalelsen.

Kan ikke svare på kritikk
Sykehuset ytrer også sin medfølelse overfor 74-åringens familie, men sier at taushetsplikt og sykehusets regler forhindrer dem i å uttale seg om Ruiz sin sak.

- Vi er uansett sikre på at våre pasienter har og vil fortsatt få betimelig pleie av høy kvalitet, sier sykehuset i en uttalelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.