RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Sykehus ute av kontroll

Siv Jensen, Stortinget
Siv Jensen, Stortinget Foto: Jørgen Berge (Mediehuset Nettavisen)
Sist oppdatert:
- Situasjonen i Helse Sør-Øst er alarmerende, mener Frp-leder Siv Jensen.

Sykehusene i en rekke byer på Sør- og Østlandet har ikke kontroll på at pasientene får den hjelpen de skal ha i tide. Det viser en ny rapport fra Helse Sør-Øst.

- Dette er svært alvorlig, og det er slik svikt folk kan dø av. Vi kjenner til at det har skjedd, sier direktør Lars Hanssen i Statens helsetilsyn til Aftenposten.

- Dagens avsløringer om situasjonen i Helse Sør-Øst er så alarmerende at Stortinget så raskt som mulig må bli orientert, sier Siv Jensen etter å ha blitt orientert om saken.

Partilederen mener også at disse forholdene kan ha kostet mange liv, siden pasienter blir «borte» i systemet, ikke kalles inn til kontroll og ikke blir behandlet i tide.

Frp frykter at økonomisk innsparingspress kan være en årsak til de manglene rapporten avdekker.

- Vi vet at sykehusene over år har vært hardt presset økonomisk. Helseministeren sitter med ansvaret, og denne rapporten tyder på at hun ikke har gjort jobben sin.

I en pressemelding påpeker Jensen at Frp tidligere har fremmet forslag om en uavhengig gjennomgang og økte bevilgninger.

- Helseministeren har sagt hun har full kontroll, noe denne rapporten med all tydelighet tilbakeviser.

- Nå trenger vi handling og tiltak, og ikke en helseminister som skyver de regionale helseforetakene foran seg, sier Jensen.

Rapporten som avdekker bruddene er levert av konsernrevisjonen til Helse Sør-Øst, og skal behandles i styremøte neste uke. Rapporten peker på at en av hovedårsakene til de store feilene er at lederforankringen i sykehusene gjennomgående er for svak.

40292

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere