RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lasse Wethal

- Sykt at man må kjempe så mye for rettferdigheten

Sist oppdatert:
Onsdag står mannen som tente på Lasse Wethal på tiltalebenken for legemsbeskadigelse.

Onsdag starter rettssaken mot 24-åringen som tente på Wethal, skriver Dagbladet. Han sovnet etter et nachspiel den 11. april 2009. Den tiltalte skal ha dynket Wethal med etterbarberingsvann og tent på, mens 24-åringen lå og sov.

Først henlagt
Saken ble først henlagt av statsadvokaten i Vestfold og Telemark i 2010, men da Wethal valgte å stå fram med sin historie i media skapte dette en massiv medieoppmerksomhet og et stort engasjement på Facebook.

Nettavisen har tidligere omtalt saken og gjorde i oktober 2010 et intervju med Lasse Wethal. Dette var i sammenheng med at det ble tatt ut tiltale mot den mistenkte i saken.

Les hele intervjuet med Lasse Wethal her!

- Det er tatt ut tiltale av riksadvokaten, så det er en mann i begynnelsen av 20-årene som er tiltalt for legemsbeskadigelse, sa politiadvokat ved Horten politistasjon, Eskil Bredesen, til Nettavisen den gangen.

- Ganske sykt
Wethal reagerte på sin side kraftig på hvor mye han måtte kjempe for å få noen straffeforfulgt i saken.

- Det er jo egentlig ganske sykt at man må kjempe så mye for at rettferdigheten skal seire. Jeg er kjempeglad for at jeg har vunnet fram. Men det er langt ifra alle som orker å ta bryet for å gjøre det, og sånn skal det ikke være, sa han til Nettavisen.

Motivet mener han er at han er homofil og at denne typen hatkriminalitet har enorme mørketall.

- Det skjer sikkert mye mer enn det folk flest vet. Det er jo veldig lave tall på det, men jeg tror ikke det stemmer med virkeligheten. Det er viktig at folk anmelder slike saker til politiet, forklarte Wethal.

Les også: - Tent på under fest.

Wethal mente mange visste hvem som sto bak ugjerningen.

- Personen som nå er tiltalt er den samme personen det har vært snakk om fra dag én. Alle har vel egentlig hele tiden visst at det var denne personen, men man har ikke hatt tilstrekkelig med vitner og beviser som har holdt. Og saken ble overført til Horten, og nye etterforskere ble satt på saken, og da hadde de sikkert en annen innfallsvinkel, fortsatte Wethal i intervjuet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere