RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Syria blir blodigere

(Scanpix)
Sist oppdatert:
- Kan få følger for NATO-landenes sikkerhet, mener generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

En stadig blodigere Syria-konflikt utspiller seg på NATOs dørterskel. – Vi kan alle se at situasjonen i Syria blir verre, sier generalsekretær Anders Fogh Rasmussen.

- Vi kan ikke overse faren for spredning i regionen, noe som kan få følger for de NATO-allierte landenes sikkerhet, sa Fogh Rasmussen da han samlet alliansens utenriksministre i Brussel tirsdag.

- Dette er en svært alvorlig situasjon for hele regionen, og vi snakker om NATOs naboland, understreker utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) overfor NTB.

Internasjonalt press
NATO har plassert rakettbatterier langs medlemslandet Tyrkias grense til Syria, men er ikke involvert inne i det krigsherjede landet. Det er fortsatt ikke noen aktuell rolle for NATO.

I stedet jobbes det for å kunne øve et sterkere internasjonalt press mot regimet i Damaskus, og det blir tema når Russlands utenriksminister Sergej Lavrov deltar på en del av møtet i Brussel onsdag.

- Det er ingen tvil om at vi trenger et sterkt og forent budskap fra verdenssamfunnet. En beskjed regimet i Damaskus ikke kan ta feil av, sier Fogh Rasmussen og kaller situasjonen i Syria en tragedie.

Kerrys første møte
Etter at USA kunngjorde at landet gir opp siste del av NATOs rakettskjold i Europa, er det håp om at diskusjonene med Lavrov kan bli litt mer positive.

Det er første gang John Kerry deltar på møte i NATO etter at han ble USAs utenriksminister, og også Afghanistan står på planen tirsdag.

Dagen etter møter Kerry president Hamid Karzai og den pakistanske forsvarssjefen i et forsøk å fremme samarbeid mellom de to landene om den afghanske fredsprosessen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere