*Nettavisen* Nyheter.

- Syrias økonomi og regjering brytes sakte ned

London (NTB): En av Syrias ledende forretningsmenn mener at det er landets skrantende økonomi som vil føre til at regimet i Damaskus til slutt faller.

Faisal al-Qudsi sier til BBC at regimets militære styrker kun vil greie å holde stand mot befolkningen i seks måneder. Innen da vil millioner av mennesker være ute i gatene, fremholder han. I tillegg mister regimet nå støtten fra landets forretningselite, ettersom uroen og sanksjoner rammer landets økonomi svært hardt.

Qudsi er sønnen til en tidligere syrisk president og tilhører en fremtredende politisk familie. Han har lenge kjempet for en liberalisering av landets økonomi og har gjort en rekke private investeringer i hjemlandet. Han har nå base i London der han leder et investeringsselskap.

Ifølge BBCs korrespondent er Qudsi en sentralt plassert kilde, og når han sier at regimet er i ferd med å miste støtten fra landets forretningselite, er det grunn til å tro at så er tilfelle. Qudsi sier blant annet at opprøret har ødelagt turismen, og at landets BNP er kraftig redusert som følge av at eksporten av olje og andre produkter er rammet av sanksjoner.

Også andre sentralt plasserte kilder, deriblant amerikanere, mener det er de økonomiske forholdene som vil føre til at regimet til president Bashar al-Assad faller, ifølge BBCs korrespondent i Beirut. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.