- Syriske styrker har inntatt Libanon

Foto: Afp (Afp)

Syriske styrker har gått inn i Libanon der de har ødelagt hus og støtt sammen med syriske opprørsgrupper.

27.03.12 21:31

Det opplyser øyenvitner til Reuters.

- Flere enn 35 syriske regjeringssoldater krysset grensen og begynte å ødelegge bygninger, forteller Abu Ahmed, som bor i en landsby i det libanesiske fjellområdet al-Qaa, tirsdag.

Ifølge menneskerettsgruppen Syrian Observatory skal grenseovertredelsen ha skjedd etter at det oppsto harde kamper mellom syrisk milits og regjeringssoldater på syrisk side.

En annen innbygger sier soldatene, som kom i pansrede kjøretøyer, skjøt rakettdrevne granater mot opprørere. Det ble også meldt om intens skyting i området.

Dette grenseområdet benyttes av syrere som er på flukt fra voldshandlingene i hjemlandet.

Bruker barnesoldater

Samtidig har FN fått urovekkende meldinger om bruk av barnesoldater i kampen mot regimet.

FN har mottatt rapporter om at opprørerne bruker barnesoldater i krigshandlingene mot styrkene til president Bashar al-Assad. Det opplyser FNs spesialrepresentant for barn i væpnede konflikter.

- Vi får rapporter om at det er barn i Den Syriske frihetsarmeen, sier Radhika Coomaraswamy, ifølge New Zealand Herald.

Bryter med konvensjoner
- Vi har ikke fått muligheten til å verifisere eller undersøke påstandene om brudd på konvensjonene som forbyr bruk av barnesoldater under 16 år, sier hun.

Assad-regimet har nektet etterforskere fra internasjonale organisasjoner innreise til Syria. Dermed er det svært vanskelig å verifisere alle rapportene som strømmer ut av det lukkede regimet.

Dette er ikke første gang at de syriske opprørerne blir beskyldt for kritikkverdige forhold.

Tortur og likvideringer
Human Rights Watch har i en rapport beskyldt opprørerne for bortføringer, tortur og likvideringer av tilhengere av president Assad.

Den syriske frihetsarmeen ledes av avhoppere fra Assads regime. FN anslår at 8000 mennesker har blitt drept i det ett år lange syriske opprøret.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.