*Nettavisen* Nyheter.

- T-skjorter med trykk er harry

Du finner ikke noen band t-skjorter i Christian August Stangs garderobe.

16.04.08 17:33

(SIDE2):- April 77-bukser, Vivienne Westwood-skjorter og Converse-sko er mine absolutte favoritter, forteller stylisten Christian August Stang.

SE CHRISTIAN AUGUSTS 10 SISTE MOTEKJØP LENGER NED

Side2 får en smugtitt inn i klesskapet til Wenche Foss' barnebarn og Fabian Stangs sønn, Christian August, i hans ettroms i Frognerveien i Oslo. Plaggene ligger bretter perfekt på rekke og rad, og vi undrer om det alltid er slik.

- Nei, det ser ikke slik ut rett før jeg drar på byen. Da er det bare rot der, ler han litt beskjedent.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

- Jeg elsker farger
- Jeg elsker farger, og disse April 77-buksene i tre farger kjøpte jeg nylig i Paris. Jeg tror ikke de kommer til Norge, forteller Christian August.

Han holder opp buksene, og viser oss en liten lomme til plekter.

- Det er det som er så morsomt med dette merket, at du alltid får med noe ekstra. Plekteret fulgte med, men nå er det borte, smiler han.

Les også: Kjendisene elsker skjerf

Kritisk til menns stil
Stylisten gir gjerne tips til norske menn om mote, men ikke forvent noe skryt.

- Kvinner er flinke og bevisste på å kle seg etter kropp, men dit har ikke gutta kommet ennå, er Christian Augusts dom.

- Det er vanskelig å forandre på menn, men en litt smalere blazer, en skjorte istedenfor t-skjorta, og en pen bukse istedenfor jeans, er alt som skal til. Hva med en hvit bukse nå til våren? undrer han.

Unge Stang er spesielt oppgitt over menn og sko.

- Norske menn er dårlige på sko. Selv er jeg ikke glad i pensko, så jeg går mest i Converse. Smykker er litt harry, men mansjettknapper er fint, sier stylisten, og legger til.

- Pynt deg gjerne litt ekstra om våren og sommeren. Jeg blir glad av å se folk pynte seg.

Les flere ti siste motekjøp her:

Charlotte Thorstvedt

Maria «Frida» Kvalheim

Silvany Bricen

Christian Augusts 10 siste motekjøp:

1. Smykke med bokstavene C og A
- Jeg vet faktisk ikke hvor dette smykket er fra, siden jeg kjøpte det direkte fra et agentur. Men jeg liker det så godt. Det passer fint til en hvit t-skjorte og kardigan. Problemet er at jeg ikke kan danse for mye med det, for da kan jeg miste det.

2. Blazer fra Burberry Prorsum
- Denne har jeg kjøpt i København. Stoffet er akkurat som i våtdrakter, så denne kan jeg jo også stå på vannski med, ler Christian August.

Jakken er tettsittende, og nettopp det er viktig for stylisten.

- Jeg liker ikke posete blazere. Det finnes så mange menn som går i stygge blazere og stygge sko, det er liksom et sånn guttesyndrom. Hvorfor ikke kjøpe en blazer som er litt mer tettsittende?

3. Solbriller fra Sean John
- Det er kult å ha mange forskjellige solbriller å bytte på. Jeg bruker ikke mine bare når det er sol, det er deilig å ha et par solbriller når du føler deg litt sliten. I dag finnes det jo mange solbriller med litt lyst glass, så da kan de jo brukes mer. Mine favoritter akkurat nå er faktisk et par pilotbriller fra Zara, så det trenger ikke være dyrt for å være kult.

Men er pilot det kuleste?

- Ja, jeg synes pilot er det fineste på gutta, og det vil det alltid være. Jeg liker ikke så godt de gutta som går med store Chanel-briller og håret dratt bakover, sier han.

4. Knallgule sko fra Raf by Raf Simons
- Jeg synes ikke det gjøre noe med sterke farger, som disse skoene i gult. Skoene hever et antrekk med enkel hvit t-skjorte og litt baggy jeans. Jeg liker en rolig stil, og hater t-skjorter med print.

5. Skjorte fra Vivienne Westwood
- Jeg har så problemer med å finne skjorter som er lange nok. Jeg liker best når de er lange og sitter tight. Hvis jeg finner noe jeg liker veldig godt, så fortsetter jeg bare med å kjøpe det, som for eksempel slike skjorter fra Vivienne Westwood. Denne har striper som går nedover, det liker jeg best.

6. Fargerike bukser fra April 77
- Jeg elsker disse fargerike buksene. Jeg har ikke problemer med å gå i sterke farger også om vinteren. Nordmenn kler seg ofte kjedelig. Jeg blir irritert på de som mener klær er overfladisk. Jeg blir glad av å se folk som kler seg bra, jeg.

7. Skjerf
- Disse skjerfene kostet kun 90 kroner per stykk i en hattebutikk. Jeg har det bare hengende rundt halsen for å pynte opp et antrekk, om jeg ikke trenger det for å varme meg. Et skjerf kan raskt heve et kjedelig antrekk.

8. Slips fra Filippa K
- Jeg bruker ofte slips, men mer til hverdags enn til fest. Slips er fint under en kardigan eller v-genser. Det er fint å få inn litt mer farger.

9. Belte fra Filippa K
- Diskret belter er best. Jeg liker ikke beltespenner, og synes de store bare er harry. Et enkelt belte er best.

10. Hatt fra Comme des Garcons
- Denne er jeg veldig glad i. Det er gøy å gå med hatt, men det er viktig å sette den på den riktige måten.

Christian August setter hatten litt bak på hodet.

- Jeg kler meg opp så mye på jobb, at privat er det egentlig litt deilig å ikke være så pyntet.

Les mer om mote her:

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.