RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ta bilder av alt du eier

Sist oppdatert:
8 av 10 frykter brann i hjemmet, men vi vet ikke hva som kan gå tapt.

Nesten 8 av 10 frykter at innboet i hjemmet deres skal komme til skade i brann, likevel er det få som har oversikt over hva de egentlig eier.

I en fersk undersøkelse fra TrygVesta Forsikring oppgir 76 prosent av de spurte brann som den skade de frykter mest for innboet sitt. 9 prosent oppgir innbrudd, fem prosent frykter oversvømmelse og fem prosent frykter strømbrudd.

- Brann er det mest dramatiske du kan oppleve i hjemmet, og risikoen for at liv og eiendeler skal gå tapt er stor. Brann er alltid tragisk. Jeg forstår veldig godt at folk er engstelige for det, sier Karsten Kristiansen, skadedirektør i TrygVesta i en pressemelding.

Ifølge Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) hadde brannvesenet 1547 utrykkinger til boligbranner i 2006.

- Hvert år mister rundt 60 personer livet som følge av brann. Mange flere mister hus og alt de eier. Felles for dem er at ingen trodde det skulle ramme dem, sier Karsten Kristiansen.

Mangler oversikt
TrygVestas undersøkelse viser at bare fem prosent av oss har laget en liste over inventaret, mens 15 prosent har fotografert innboet.

- Så mange som 73 prosent sier at de ikke har noen oversikt over hva de eier, forteller Kristiansen.

Bakgrunnstallene viser at eldre er noe flinkere til å lage lister eller fotografere innbo, men også i denne gruppen er det 65 prosent som oppgir at man ikke har gjort det. Videre ser det også ut til at østlendingene og sørlendingene er noe flinkere til å gjøre dette enn vestlendinger, trøndere og nordlendinger.

- Det tar ikke lange tiden, men det gjør jobben med å rekonstruere hva du hadde betydelig enklere. Du har også en dokumentasjon, det kan gi riktigere verdisetting, og du kan få erstatning for alle gjenstandene du faktisk hadde, sier Karsten Kristiansen, og forteller at mange sliter med å huske alle sine eiendeler etter brann.

- Ta bilder eller video, gjerne digitalt så du kan brenne en dvd og legge den i en bankboks, eller hos kjente, råder han.

Les flere artikler om privatøkonomi her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere