- Ta den ballen da!!

Forskere har funnet ut hvorfor noen foreldre blir brøleaper på barnas fotballkamp.

24.06.08 08:46

(SIDE2): Forskere fra Maryland, USA studerte 340 foreldre til barn mellom 8-15 år som spilte fotball. Forskerne konkluderer med at de voksnes personlighetstype avgjør hvem som står i fare for å bli ubehøvlede under kampen, skriver forskning.no.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Foreldrene svarte på spørsmål om personlighet og atferd under en av barnas fotballkamp og det viste seg at noen foreldre tar hendelsene på barna som angrep på egen person, og reagerer med aggressivt selvforsvar, ifølge forsker, Jay Goldstein.

- Følte sinne
Resultatet viste at 53 prosent av foreldrene hadde følt sinne i en eller annen grad i løpet av kampen. 40 prosent av de sinte greide ikke å skjule følelsene, rundt 19 prosent hadde mumlet bemerkninger, ti prosent hadde vendt seg bort fra banen eller skreket kommentarer og åtte prosent hadde reist seg i protest. Noen foreldre hadde også marsjert vekk fra banen.

- Deres følelse av egenverdi blir blandet sammen med hvordan barna deres gjør det i ballspillene. Og så føler foreldrene et intenst indre ønske om å se ungene spille bra, fordi barna er som forlengelser av dem selv, kommenterer han til LiveScience.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

LES MER HELSE HER

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Fotball

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag