RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ta gevinst i Fjord

Sist oppdatert:
Meglerhuset ABG Sundal Collier anbefaler å ta gevinst i Fjord-aksjen. Meglerhuset tror ikke man får den prisoppgangen for laks som investorene håper på
ABG Sundal Collier skriver i dag i et notat til kunder at meglerhuset har gjort en omfattende sjekk av priser og prisutsikter i laksemarkedet, og bildet er ikke pent.

Prisen ligger nå rundt 20 kroner pr. kilo, og ventes å falle minst 50 øre i uke 51. For første kvartal neste år venter ABG Sundal Collier en pris på 20-21 kroner pr. kilo.

Det er mye slakteklar fisk og trang likviditet blant aktørene, samtidig som styrking av kroner mot dollar og yen gjør norsk eksport mindre konkurransedyktig.

ABG Sundal Collier mener Fjord-aksjen har gått fra en til tre kroner på bakgrunn av forventning om at 2004 og 2005 blir knall år for lakseprisen. Men meglerhuset tror utviklingen blir mye svakere enn mange investorer tror og håper.

Det anslås at selskapet prises til en total verdi (enterprise value) på 14 ganger driftsresultatet basert på en laksepris på 25 kroner, noe som man mener ikke gir fundamental støtte.

Derfor anbefales investorer å ta gevinsten og eventuelt hoppe på toget igjen når tiden er inne for det.

Oppsummering:

Anbefaling: Selg
Kursmål: -
Meglerhus: ABG Sundal Collier
Dato: 12. desember 2003

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere