- Ta opp lån til restskatten

Har du ikke penger, kan banklån være en utvei.

18.04.06 15:22

Likningen legges for de fleste ut 23. juni. Da får du også vite den endelige summen du enten har til gode eller må betale i restskatt. I tillegg til kravet på restskatt, kommer en rente på 2,8 prosent.

- For å slippe denne restskatten og renter på den, bør du betale et såkalt ”tilleggsforskudd” innen 30. april, sier advokat Gry Nilsen i Skattebetalerforeningen i en pressemelding.

Fristen for å betale restskatt er 21. august. Er beløpet større enn 1.000 kroner, blir det automatisk delt i to. Forfallsdato for den andre delen av restskatten er 25. september.

Har du ikke mulighet til å betale i to deler, kan du søke om å enten skyve på innbetalingen eller dele opp i enda mindre summer. Da begynner imidlertid forsinkelsesrenten å løpe, og den er for tiden på 9,25 prosent.

Forsinkelsesrenten kommer i tillegg til den vanlige renten på 2,8 prosent.

For å slippe de ekstra utgiftene, anbefaler Skattebetalerforeningen at du tar opp et lån i banken. Da unngår du i tillegg betalingsanmerkning hvis kemneren vil sikre kravet med å ta beslag i eller fryse en av bankkontiene dine.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.