RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tabbe å etterlyse rød bil

Stavanger (NTB): En professor mener politiet trolig skadet bildrapsetterforskningen i Klepp ved å etterlyse en rød bil. Han advarte politiet, men ble ikke hørt.

Kolbjørn Brønnick er professor i nevropsykologi ved Universitetet i Stavanger og en fagperson på hvordan mennesker oppfatter farger. Han er svært kritisk til måten politiet raskt etterlyste bilen som kjørte på og drepte tolv år gamle Olav Hovda fredag kveld, skriver Stavanger Aftenblad.

- Politiet skulle aldri ha etterlyst bilen på den måten de gjorde. De skulle ikke ha stolt på et vitneutsagn som helt opplagt var upålitelig. Å bruke et utsagn om at den aktuelle bilen var rød, kunne ha skadet etterforskningen. Og nå tyder mye på at det faktisk også har skadet etterforskningen. Denne typen kunnskap om menneskers oppfattelse av farger mener jeg politiet bør ha, sier Brønnick til avisen.

Bilen det bildrapssiktede paret disponerer, og som har skader i fronten, er grønn. Verkstedet som fikk inn bilen, koblet ikke bilen til påkjørselen siden politiet hadde etterlyst en rød bil.

- Synssystemet som overtar i mørket, er ufølsomt for farge. Øyet vil kun oppfatte ulike gråtoner. Du kan få en illusjon om at du ser farger, men det stemmer ikke med hva du faktisk ser, sier professor Brønnick.

Politiadvokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen i Rogaland politidistrikt sier hun ikke er kjent med henvendelsen fra professoren. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere