Gå til sidens hovedinnhold

- Takk til flygelederne

Mens titusener av reisende fikk ødelagt reiseplanene sine i går (og i dag), mener TV 2 Nettavisens uavhengige debattskribent Henrik Færevåg at flygelederne i Røyken fortjener en stor takk. Er du enig?

I dag skylder vi flygelederne i Røyken takk for to ting. For det første for at de tok seg selv ut av tjeneste da de kjente at de ikke var fit for fight. For det andre for at de lot den perioden vare hele dagen for å sette fokus på det hinsidige i det å dumpe et prestisjeanlegg til en milliard kroner etter åtte år.

For å si det rett ut. I denne saken driter jeg i bergenseren som ikke kommer seg til Malta. Det skjer verre ting i den store sammenhenget.

Takket være flygelederne er fokus blitt satt på et av de viktigste problem vi har i samfunnet i dag, nemlig den totale mangelen på respekt for skattebetalernes penger. Inne i fjellet på Røyken ligger et av verdens flotteste kontrollsentre. Det sto ferdig for åtte år siden, bygd for våre skattepenger. I stedet skal det skrapes og sentralen flyttes til en kjeller eller noen brakker på Sola, hva vet jeg. Det skal i hvert fall investeres for 50 millioner, igjen av våre penger.

I dagens teknologiske virkelighet finnes det ingen grunn til at senteret må ligge på Sola. Det kunne for den saks skyld teoretisk ligget i India. Det er faktisk slik at Røyken-anlegget med visjonære nok ledere kunne plassert seg på kartet til å utføre luftromskontroll for andre land som ikke har det sofistikerte utstyret som skal til. Det kunne muligens blitt en vekstindustri. Fordi det er noe så sjeldent som noe vi er best til.

I stedet skal det skrapes. Ja, ledelsen i Luftfartsverket, som jeg fortsatt velger å kalle dem slik at vi alle vet hvem vi snakker om, jobber på forunderlige måter. Men den som har ansvaret for flyvetankene som kommer derfra, er samferdselsministeren. Det er hun som må på banen og si at dette er slik vi ønsker det. Dette er god forvaltning. Vi bygger for en milliard ene dagen og så skraper vi det neste dag.

Så lenge vi fortsetter å fokusere på hjelpepleiere så virker det som om den offentlige økonomien i Norge drives med nøysomhet. Flygelederne skal ha takk, som jeg sa, for at vi for en dag, i det minste, får se hva som virkelig skjer med skattekronene våre. Så får heller bergenseren som skulle til Malta kjøpe seg en time på solarium.

Debatten raser på Veggavisen - delta du også

Reklame

De beste kuppene du gjør på Milrab-salget