RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Takker gudene for medisin

(foto: alloverpress/getty images)
Sist oppdatert:
Suzann Pettersen takker gudene for medisin, og innrømmer at det kribler i både armer og bein før hun gjør comeback på LPGA-touren denne helgen.

Suzann Pettersen sesongdebuterer på LPGA-touren fredag i ShopRite Classic, etter over et halvt år på sidelinjen grunnet en kranglevoren rygg. Nå er hun imidlertid fit for fight igjen, eller i hvert fall frisk nok til å konkurrere igjen. For Suzann har fortsatt smerter i ryggen sin.

Onsdag spilte Suzann første runde i en såkalt Pro-Am-turnering for sponsorene i forkant av turneringen.

Smertestillende
- Det gikk ålreit. Det var veldig kaldt. Jeg pleier ikke å spille under sånne forhold, og det påvirker ryggen og kroppen min litt, forteller hun på telefon fra USA.

- Hvordan fungerer ryggen din om dagen?

- Sånn som i dag, når det er kaldt, blir jeg stiv og ikke så smidig som når det er varmt. Men det går greit bare jeg er flink nok til å varme opp. Etter at jeg har spilt, blir jeg litt sår, men jeg lever på smertestillende. Jeg takker gudene for medisin, sier hun.

Hun bedyrer imidlertid at hun er i bra form.

- Det er klart jeg ikke har konkurrert eller spilt på åtte måneder, så det er lang tid. Det er mye som er blitt gjort siden den gang, men jeg er bare glad for å være her ute og gjøre det jeg har mest lyst til, sier Suzann.

- Hvordan var det å møte de andre igjen?

Spille seg i form
- Det var moro. Man føler selvfølgelig at man var her i går, og man kommer fort inn i det igjen.

- Var de glade for at du er tilbake?

- Jeg håper da ikke det, ler hun.

- Hva forventer du deg av ShopRite Classic denne helgen?

- Ikke så mye, egentlig. Det blir mer snakk om å se og føle litt. Jeg skal prøve å spille meg i form. Det å trene er selvsagt én ting, der man kan se visse slag, visualisere ting, men å spille turnering er ganske annerledes. Jeg bruker denne uka som en oppvarming til senere turneringer, så jeg forventer meg ikke noe særlig, sier Suzann.

Hun har heller ingen spesifikke mål for sesongen, annet enn å komme i gang igjen, spille turneringer og være med.

Død i kroppen
Suzann gikk sin første 18-hullsrunde for sesongen på tirsdag, noe som ble en uvant opplevelse.

- Jeg var helt død i kroppen etterpå. Jeg er jo vant til å kjøre bil og i varme forhold, så jeg er nødt til å begrense meg litt. Jeg kan ikke trene så mye nå som jeg skal konkurrere.

Suzann er klar på at hun nå begynner på en ny epoke i karrieren.

- Dette er bare starten på en begynnelse. Jeg skal ta det litt som det kommer. Det er ikke bare å komme tilbake og tro du er der du var før du ble skadet. Foreløpig er det for mange slag som glir ut av hendene mine, men jeg er glad jeg ikke hadde en uke til på meg. Det er lite man kan få utviklet nå uten å konkurrere. Det er noe helt annet mentalt, sier hun.

Suzann skal i utgangspunktet spille fire turneringer på rad, noe som kan være en risiko med tanke på at hun har ryggproblemer, og siden det er så lenge siden sist hun konkurrerte.

Solheim Cup
- Jeg kommer til å se hvordan ting går. Men sånn som jeg har følt meg den siste måneden, blir jeg bedre av å spille enn å trene. Når jeg trener, slår jeg flere baller enn når jeg konkurrerer – forhåpentligvis. Men det er jo ikke helt bankers den timeplanen vi har satt. Det er mulig jeg må begrense meg litt, sier hun.

- Catrin Nilsmark (Solheim Cup-kaptein, red.anm) sa nylig at hun gledet seg til å se deg spille igjen, særlig med tanke på Solheim Cup. Hvilke tanker gjør du deg rundt det?

- Solheim Cup er litt fjernt for meg ennå. Spiller jeg bra, vet jeg at jeg har en fair sjanse. Jeg har jo meritter i den turneringen, men egentlig tror jeg det løpet er kjørt for meg, sier hun, som synes det er fantastisk deilig å være tilbake igjen i konkurranse-modus.

Kribler
- Kribler det litt i armer og bein nå?

- Ja, det gjør jo det. Da jeg kom ned hit var jeg lys våken klokka seks, og kunne ikke vente med å komme i gang, sier Suzann.

Hun har imidlertid ikke med seg trener Simon Holmes i helgens første turnering. Han giftet seg nemlig i går.

- Han kunne jo valgt en av de andre månedene når jeg ikke har spilt, flirer Suzann.

P.S. Suzann slår ut klokken 13, lokal tid, i USA fredag. Hun går i ball med Marisa Baene og Kelly Lagedrost.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere