RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Afghanistan, amerikanske ISAF-soldater
Afghanistan, amerikanske ISAF-soldater Foto: Scanpix

- Taliban opplever framgang

Sist oppdatert:
USAs forsvarsminister gir Norge litt av skylden for at det går dårlig i Afghanistan.

Situasjonen i Afghanistan utvikler seg ikke i den retning som NATO ønsker. Utover feiden som nå står mellom Kai Eide og hans sparkede nestkommanderende, så sliter de allierte rett og slett med at Taliban kontrollerer stadig større områder.

Les også: Varsler fiasko i Afghanistan

Fordeler skylden utover
For få utenlandske soldater i Afghanistan har gjort at Taliban-geriljaen oppnår framgang, mener USAs forsvarsminister Robert Gates.

- På grunn av vår - og, for å være ærlig, våre alliertes - manglende evne til å sende nok soldater til Afghanistan, ser det ut til at det er Taliban som opplever framgang nå, sa Gates mandag.

Vil ikke trekke seg ut
Forsvarsministeren understreket at han til tross for den vanskelige situasjonen ikke ser det som et alternativ for USA å trekke seg ut av Afghanistan nå.

Den amerikanske regjeringen diskuterer for tiden om det er riktig å sende 40.000 nye soldater til landet, eller om militæroperasjonen i Afghanistan heller bør begrenses og rettes inn mot å ramme al-Qaida-grupper.

Det siste forslaget støttes av visepresident Joe Biden. USA og NATOs øverstkommanderende i landet, Stanley McChrystal, mener på sin side at det er nødvendig med flere soldater.

Robert Gates kommenterte situasjonen i Afghanistan i et TV-program som sendes på kanalen CNN tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere