RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tålmodighet kunne gitt gull

Sist oppdatert:
OBERSTDORF (TV 2 Nettavisen): - Marit burde vært mer tålmodig. Hadde hun vært det, kunne det kanskje blitt gull, sier Svein Tore Samdal.

Bjørgen gikk inn til sølv på den doble jaktstarten i VM. Hun ledet etter den klassiske delen, men fikk Julia Tsjepalova rett i ryggen på fristilsdelen.

-Burde lagt seg bak

Da russeren stakk, var Bjørgen sjanseløs.

- Marit dro for mye på begynnelsen av skøytedelen. Julia Tsjepalova nektet å gå forbi, men Marit burde vært mer tålmodig, sier Samdal.

- Kanskje kunne det blitt gull hvis hun ikke hadde dratt så mye der. Det er ikke en tabbe, men det hadde vært mye bedre å legge seg bak, fortsetter han.

Bjørgen er ikke like sikker.

- Jeg hadde fryktelig lyst på gull i dag, men er også fornøyd med sølv. Jeg var ikke bedre i dag, sier hun.

Da Tsjepalova rykket var det norske esset sjanseløst.

- Det er lenge siden jeg har vært så stiv. Jeg hadde ingenting å svare med. Det kjente jeg med en gang. Der og da konsentrerte jeg meg kun om sølvet, sier hun.


Ble irritert
Hun ble irritert da Tsjepalova nektet å gå i front, og selv turte hun ikke å gå til side og stoppe opp i frykt for at de andre skulle tette den luka de to hadde.

- Ville det hjulpet hvis du ikke gikk åpningsdistansen?

- Det tror jeg ikke. Jeg følte at det løpet var ute av kroppen. Men jeg gikk kanskje for fort på den klassiske delen. Den klassiske løypa var heller ikke så bra. Det var mye tripping, og jeg ble nok litt stiv av det, sier hun.

- Men hadde noen sagt at jeg skulle ta gull på denne øvelsen før sesongen, da hadde jeg bare flirt. Så jeg er veldig fornøyd. Slik det utviklet seg i dag var det nok ikke mulig å ta gull.


To på to
Drømmen om medaljer i alle VM-øvelsene lever dermed videre.

- Det er i hvert fall muligheter for i hvert fall tre medaljer til. Så spørs det hvordan man føler seg foran tremila som er den siste distansen, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere