RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tandberg dyrest i Norden

Sist oppdatert:
Analysesjef Morten Sundstø i Alfred Berg tror resten av analytikerkorpset venter for mye av Tandberg. Han mener Tandberg særlig er dårlig posisjonert i det viktige asiatiske markedet
Alfred Berg er ute med en ny analyse på Tandberg. Her setter Morten Sundstø en reduseranbefaling på Tandberg-aksjen med kursmål på 55 kroner pr. aksje.

Sundstøs anbefaling satte press på Tandberg-aksjen onsdag ettermiddag.

For høy guiding

Bakgrunnen for det negative synet er flere, forklarer Sundstø til iMarkedet.

- Vi er litt føre var, og tror ikke videokonferansemarkedet er like sterkt som tidligere antatt, sier Sundstø til iMarkedet.

I Tandbergs guiding kommer det frem at de tror at tredje kvartal vil følge sesongsvingningene. Det betyr at Tandberg guider på en vekst i tredje kvartal på 8 prosent, forklarer Alfred Berg-analytikeren.

- Dette er langt over hva vi tror, sier Sundstø, og kaller Tandberg det dyreste "hardware-selskapet" i Norden akkurat nå.

Sundstø trekker også frem resten av analytikerkorpsets forventninger til fjerde kvartal som bekymringsfulle. Analytikeren tror at de høye fjerdekvartalsestimatene til kollegene må nedjusteres.

- Enkelte analytikere ligger inne med en EBIT (driftsresultat, red. anm.) på 25 millioner kroner i fjerde kvartal. Vi har 18,8 millioner kroner. Her tror vi det kommer nedjusteringer. Vi mener at flere bommer på kostnadene som kommer som følge av bonusutbetalingen i fjerde kvartal. Dette har skjedd flere ganger før, sier Sundstø til iMarkedet.

Svakt posisjonert i Asia

Et mye alvorligere problem som Sundstø drar frem er at han mener Tandberg er svake i det viktige asiatiske markedet. I dag er det Asia-markedene som vokser raskest, og det er her Tandbergs konkurrenter venter mest fremover.

- Tandberg er dårlig posisjonert i det viktigste markedet innen videokonferanse, slår Sundstø fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere