RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tankratene går "ballistic"

Sist oppdatert:
Tankratene har steget kraftig de siste dagene, og det sluttes nå båter til svimlende 130.000 dollar dagen
Tankmarkedet koker og syder om dagen. Tradewinds rapporterer om rater som er i ferd med å nå gjennom det mytiske skillet på 200 World Scale (WS) poeng for skip som er lastet i Vest-Afrika.

Ifølge Tradewinds rapporterte skipsmeglere om at 270.000 tonneren Almare (bygget i 1993) ble fikset til 182,50 WS fra Gulfen til Korea – Japan. Skipet har en losseopsjon til WS 192,50. Dette tilsvarer en daglig inntjening på mellom 129.000 og 130.000 dollar dagen.

Aktiviteten er god i alle områder – og ratenivåene stiger i alle tankmarkeder. Meglere forteller om fraktrater som går "ballistic" og at det ventes ytterligere oppgang. Det skriver Tradewinds fredag.

Det er stor mangel på tonnasje i markedet - og befraktere er desperat etter å finne skip. Det ventes også ytterligere oppgang som følge av at OPEC vil produsere mer olje for å få oljeprisen under kontroll.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere