RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tankrederne sliter med tungnemme og skeptiske investorer

Sist oppdatert:
Børsnoterte tankrederier har klart slått sine fettere i offshoresektoren når det gjelder finasielle nøkkeltall det siste året, men får lite igjen fra investorene
Ifølge shippinganalytiker Anthony Argyropoulos i den amerikanske investeringsbanken Jefferies & Co så forstår ikke investorene det hele, eller så har de ikke tillit til at det vil fortsette.

Det kom frem under hans innlegg på den årlige skipsfinansieringkonferansen i New York denne uken ifølge TradeWinds.

Argyropoulos mener det er på tide at investorene kaster av seg mytene som hindrer dem fra å fullt ut belønne tankrederiene.

Analytikeren viser til at tross avkastning som har passert rigg- og supplyrederiene med stor margin, så blir tankaksjene fortsatt handlet med store rabatter i forhold til de andre sektorene.

- Det virker som investorene er fra Mars og tankrederiene er fra Venus, sa Argyropoulos ifølge TradeWinds.

Han eksemplifiserte det med at børsnoterte tankrederier har vist en avkastning på egenkapital og investert kapital på henholdsvis 17,5 og 11,3 prosent siden 2000, mens riggselskapene har viste 8,1 og 8,5 prosent og supplyrederiene 5,9 og 9,1 prosent.

Mens når en ser på multiplene prises tankrederiene med en P/E, pris delt på fortjeneste pr. aksje, på 5,6, mens riggselskapene og supplyrederiene prises til henholdsvis 21,3 og 16,6 på P/E-basis.

Argyropoulos pekte også ifølge TradeWinds på at tankraten har vært de høyeste på 30 år i perioden fra 2000 tross svak etterspørsel og økonomisk vekst. Han mener at mytene om tanksektoren fortsetter å hemme veksten.

Les også: Hvor er shippinginvestorene?

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere