*Nettavisen* Nyheter.

- Teipet fast, kneblet og knivrispet

Foto: Ragnhild Gustad (Nordlys)

Kvinne hevder hun ble teipet fast på armer og bein og utsatt for knivrisp, vold og drapstrusler. Tiltalte hevder skadene kom da de falt i kjellertrappa.

(Nordlys): De to forklaringene var veldig sprikende om hva som hadde skjedd på ei hytte i Kvænangen om kvelden 16. og natt til 17. august i fjor.

Den tiltalte 53 år gamle Tromsø-mannen nektet straffskyld på alle de alvorligste punktene da straffesaken mot han startet i Nord-Troms tingrett, skriver Nordlys.

Han innrømmet kun fire tilfeller av brudd på besøksforbudet hvor det forelå sterke bevis, tekstmeldinger som han hadde sendt til sin tidligere samboer etter at han var ilagt forbud mot å kontakte henne på noen som helst måte.

Mishandlet på hytta
Tiltalen omfatter vold under særdeles skjerpende omstendigheter som har karakter av mishandling, drapstrusler, rettsstridig tvang og seks tilfeller av brudd på besøksforbudet.

De alvorligste forholdene stammer fra en hendelse på ei hytte i Kvænangen 16. og 17. august i fjor. Kvinnen har forklart at hun ble holdt teipet fast i mange timer, kneblet, lugget, slått, rispet med kniv og truet med at han skulle drepe henne. Ifølge kvinnen har tiltalte flere ganger revet av teipen på en smertefull måte, for så å tape henne fast igjen.

Tiltalte erkjenner å ha teipet henne fast, men at det bare skjedde en gang, og at det var for å beskytte seg mot kvinnen som han beskrev som voldelig og krakilsk. Seinere i forklaringen sier han at han også har surret et teppe rundt henne og tapet henne fast rundt teppet. Han forklarte også at han ikke så at hun hadde noen skader og merker da han forlot hytta, mens han seinere i forklaringen sier at hun fikk merkene etter at de ramlet flere ganger i kjellertrappa da han prøvde å få dratt henne opp fra kjelleren.

Gjemte seg
Hun hadde gjemt seg for tiltalte i flere timer nede i kjelleren før han fant henne. Kvinnen har blackout for hva som skjedde fra han fant henne til hun våknet på gulvet i stua fastteipet rundt hendene og anklene.

Kvinnen tok bilde av skadene hun var påført. I retten vitnet også en tidligere samboer som fortalte at mannen også hadde vært truende flere ganger overfor henne.

Fornærmede tok også bilde av kniven som tiltalte bruke til å rispe henne med, og bålstedet der han brant opp pakketeipen han brukte til å surre henne fast.

Rettssaken avsluttes onsdag.

Les flere saker hos Nordlys her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.