*Nettavisen* Nyheter.

- Tekstmeldinger er vanedannende

Dersom du er en av de som ikke klarer å legge fra deg mobiltelefonen kan det være at du trenger profesjonell hjelp, mener britiske leger.

07.10.03 13:54

Overdreven bruk av tekstmeldinger blir stadig vanligere, og stadig flere bukker under og blir avhengige av ny teknologi. Det kan for eksempel være at man bruker timevis på å skriver tekstmeldinger eller surfe på nettet, skriver Reuters Health.

HTML EMBED

- Det har vært en massiv økning i denne typen avhengighet, sier en talsmann ved den psykiatriske klinikken Priory Clinic.

Syv timer med SMS
Ved Priory Clinic behandler man årlig 6.000 pasienter for ulike typer avhengighet, blant annet gambling, spiseforstyrrelser og stoffmisbruk.

Nå er altså SMS-avhengige også representert blant pasientene. Ifølge de ansatte ved klinikken brukte enkelte av pasientene hele syv timer daglig på å skrive tekstmeldinger.

- Vi har en situasjon der noen folk ser ned på alkoholikere og stoffmisbrukere, men så går de hjem og bruker fem timer på å chatte på Internett, sier dr. Mark Collins til avisen Sunday Telegraph.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.