RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Telenor har et krise-ansvar

Sist oppdatert:
- Telenor er et statlig selskap og har et samfunnsansvar, sier nestleder i helsekomitéen, Rune Skjælaaen (Sp) som reagerer på at de tjener store penger på krisetelefoner.

- Denne telefonen er svært viktig for veldig mange og jeg mener alvorlig at Telenor har et stort samfunnsansvar i denne saken. Jeg kommer til å ta dette med meg tilbake til Helse - og omsorgskomitéen og føre problematikken videre til regjeringen, sier Skjælaaen.

Senterpartiets mann på Stortinget var ikke klar over at det er innringerne selv som må betale for samtalene til krisetelefonen, slik iBergen.no skrev før helgen .

Men Skjælaaen bør være rette mann til å uttale seg om krisetelefonen til Kirkens SOS. Som prest var han selv vakt på krisetelefonen for noen år tilbake, og kjenner behovet.

- Telefonen har i høyeste grad sin funksjon. Jeg har fremdeles god kontakt med ledelsen i Kirkens SOS og har avtalt et møte for å se på hvordan den videre finansieringen kan sikres på lang sikt.

Han synes heller ikke noe om at andre organisasjoner, som for eksempel Røde Kors, må betale regninger til Telenor.

- Her betaler ikke innringeren noe, og Røde Kors subsidierer fra sitt øvrige arbeid. Dette har ikke Kirkens SOS muligheten til siden de ikke har noe annet arbeid enn krisetelefonen. Men jeg synes heller ikke noe om at også Røde Kors må betale for en slik tjeneste, sier Skjælaaen til iBergen.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere