RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Telenor-kjøp nøytralt for kursen

Sist oppdatert:
Telenors kjøp av en av mobillisensene i Pakistan er nøytralt for kursen. Det mener meglerhuset First Securities etter en gjennomgang av avtalen
iMarkedet har skrevet om at Telenor har fått tilslag om en ny mobillisens i det pakistanske markedet. Telenor betaler 291 millioner dollar for en 15 års lisens, med mulighet for fornyelse. I tillegg ser Telenor for seg at ytterligere 1 milliarder dollar er nødvendig de nærmeste seks årene, men dette er avhengig av utvikling av det totale mobilmarkedet i Pakistan.

First skriver i en melding til sine kunder at pakistanske myndigheter ser for seg en mobildekning i Pakistan på 10 prosent innen 2008.

First Securities skriver til kundene at de anser det pakistanske markedet som attraktivt, og venter sterk vekst fremover. Videre viser meglerhuset til at Telenor har en sterk historie til å vise til i utviklingsmarkeder.

Likevel påpeker First at prisen på 291 millioner dollar er høyere enn ventet. Videre påpeker meglerhuset at det allerede er fire operatører i Pakistans mobilmarkedet, noe som fører til at konkurransen kommer til å bli hard i landet.

- I sum anser vi Telenors handling til å være nøytral for aksjen på nåværende stadie, skriver First i analysen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere