RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Telenor vil ikke snakke med oss

Sist oppdatert:
Telenors russiske partner Alfa Group mener det siste utspillet fra Telenor bare er et stunt og hevder Telenor bare er ute etter å spre forvirring. Les mer om krangelen her:
Telenor har ekspandert heftig i det russiske og ukrainske mobilmarkedet, men har de siste årene kranglet heftig med sin partner Alfa Gruppen. Kampen har stått om makten i selskapene de eier sammen og videre strategi.

Alexey Reznikovich, som leder Alfa Gruppens teleselskap Altimo, rykker onsdag kraftig ut mot Telenor etter at det norske teleselskapet foreslo at Vimpelcom skulle kjøpe ukrainske Kyvistar for 5 milliarder dollar i kontanter.

- Dette er ikke noe mer enn et PR-stunt, designet for å forvirre minoritetsaksjonærene i Vimpelcom. Det er ikke et seriøst forslag, skriver Altimo i pressemeldingen.

Mens Altimo har 32,9 prosent av aksjene i Vimpelcom, mens Telenor har 26,6 prosent av aksjene i selskapet. En aksjonæravtale som regulerer maktforholdene i styret er det store kranglingstemaet.

I meldingen fra Altimo sier Reznikovich videre at Telenor ikke har vært i kontakt med de for å diskutere budet.

- Siden Telenor kom med sitt forslag 17. mars har vi vært interessert i å møte dem og har offentlig tilbudt det. Men Telenor vil ikke diskutere sitt forslag. I et svarbrev fra Telenor sier de at de har andre viktige forhold som vil gjøre det umulig å avholde et møte før 31. mars. Som et resultat av dette kan vi ikke ta Telenors forslag seriøst, sier Reznikovich i meldingen.

Han sier videre at det er andre måter å gjøre dette på enn en separasjon av partnerne i Vimpelcom. - Men for å gjøre det må Telenor snakke med oss. Det vil være det beste for Vimpelcom og alle aksjonærene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere