*Nettavisen* Nyheter.

- Tenåringer antastet jente

To halvbrødre stoppet en fremmed 16-årig jente i en undergang på Sotra for å prate. Men de skal ha vært interessert i noe helt annet enn småprat.

Denne uken går rettssaken mot dem i Midhordland tingrett.

Tenåringene (17 og 19) er tiltalt for en rekke lovbrudd, for det meste innbrudd, tyveri, skadeverk og beruselse. Men mest alvorlig er tiltalepunktet der de to skal ha overfalt og antastet en 16 år gammel jente.

- Ble slengt mot veggen
Jenta hadde møtt på de to i en undergang på Sotra i desember 2004. Like før hadde hun sett dem kjøre forbi henne på moped, mens hun gikk langs veien. Hun kjente dem ikke fra før. I undergangen stanset de henne, angivelig for å småprate. Men plutselig skal de ha grepet tak i henne, en fra hver side, slengte henne mot veggen med armene låst over hodet, og antastet henne.

Psykiske plager
16- åringen klarte å komme seg løs fra halvbrødrene og flykte. I ettertid har hun hatt store psykiske plager i forbindelse med det påståtte overfallet. Hun var meget motvillig til å møte i retten torsdag for å vitne.

Nektet skyld
Den 17 år gamle gutten benektet i retten at han og halvbroren hadde gjort noe mot 16-åringen.

- Hun stoppet opp frivillig for å prate. Etter en stund, gikk hun. Det var aldri noen fysisk kontakt mellom henne eller noen av oss, sa han i tingretten.

Både han og broren skal ha fått forbud mot å besøke jentas skole, men likevel har 17-åringen vært på skolen i møte med rektor.

- Rektor sa at hun hadde fortalt at hun ble overfalt av en gjeng. Det er jo ikke sant. Jeg har også støtt på henne på et kjøpesenter og da oppførte hun seg helt normalt, fortalte 17-åringen, som for tiden er under omsorg av barnevernet. Begge brødrene har hatt utstrakt kontakt med politiet de siste årene.

Fikk forelegg
Da saken ble etterforsket ble den først avgjort med et forelegg, som halvbrødrene vedtok. Senere trakk politiet dette tilbake og statsadvokaten i Hordaland valgte å ta ut tiltale for ha tvunget seg på jenta seksuelt.

Rettssaken avsluttes i dag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.