*Nettavisen* Nyheter.

- Tenker på mamma hver dag

Foto: Getty Images

Prins William snakker for første gang ut om sorgen etter Dianas død.

(SIDE2): Prins William var bare 15 år gammel da hans mor omkom i en tragisk bilulykke. Hans lillebror Harry var ikke eldre enn 11.

LES MER OM KONGELIGE HER

- Å aldri skulle si ordet «mamma» igjen kan høres ut som en liten ting. Men for mange, meg inkludert, er det ikke bare et ord, det vekker minner, sier den 26 år gamle prinsen til avisen Daily Mail.

Vil støtte andre som har tapt
Prinsen har tidligere nektet å uttale seg offentlig om sorgen, men ifølge avisen skal han nå ha ombestemt seg etter at han ble kongelige beskytter av «the Child Bereavement Charity», en veldedighetsorganisasjon for barn og voksne som har opplevd tap.

Organisasjonen ble stiftet av en av Dianas beste venninner, Julia Samuel, og har som formål å støtte foreldre som har mistet et barn eller barn som har opplevd å miste en forelder. Prinsesse Diana hjalp selv til med å lansere organisasjonen i 1994.

- Sjokk og vantro
Først opplever man sjokk og vantro over at en slik ting kan hende deg. Selve sorgen slår ofte ikke til før mye senere, og for mange går den aldri helt over, sier en åpenhjertig prins til Daily Mail.

Han var på ferie da han mottok den tragiske nyheten om sin mors ulykke. Den fremtidige kongen håper at han gjennom å dele sin egen opplevelse kan hjelpe andre som også har mistet noen, og samtidig skape bevissthet rundt veldedighetsorganisasjonens arbeid.

Siste nytt fra Side2, besøk forsiden akkurat nå!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.