*Nettavisen* Nyheter.

- Terror i Algerie kan styrke Statoil

Oslo (NTB): Statoil kan komme økonomisk styrket ut av terroraksjonen i Algerie, sier en aksjeanalytiker til Dagens Næringsliv.

Gisselaksjonen vil føre til at oljefelt i trygge land som Norge og USA blir mer verd. Det er gode nyheter for Statoil, som satser tungt i nettopp disse landene. Selskapet er heller ikke avhengig av utbygginger i ustabile afrikanske land for å nå sine vekstplaner, mener ekspert.

- Terrorisme, politisk uro og ustabile regimer vil gjøre «trygge» eiendeler i for eksempel Nordsjøen mer verdifulle. Investorer vil betale en høyere premie for produksjon i OECD-land, sier aksjeanalytiker Teodor Sveen Nilsen i Swedbank First Securities i Oslo til Dagens Næringsliv.

Han tror terroraksjonen mot Statoil-anlegget sørøst i Algerie vil ha lav innvirkning på selskapets aksjekurs. Algerie står for 3 prosent av Statoils produksjon. Statoil er til stede i 36 land. To av tre fat fra selskapets internasjonale virksomhet kom i 2011 fra ustabile regimer. Statoil planlegger å øke produksjonen med en fire til 2,5 millioner fat per dag i 2020.

- Lite av veksten er avhengig av ustabile regimer. Det meste vil komme fra Nord-Amerika og Norge. Statoil er lite avhengig av Afrika, sier Nilsen.

Statoil har gjort store gassfunn utenfor Tanzania og Mosambik, men om disse skal bygges ut er ikke avgjort. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.