- Terror i Nairobi forberedt i lang tid

Nairobi (NTB): Terrorangrepet i Kenyas hovedstad Nairobi var omhyggelig planlagt og innøvd. I dagene før angrepet ble maskingeværer gjemt inne i en butikk i Westgate.

Den amerikanske storavisen The New York Times beretter onsdag om forberedelsene på grunnlag av opplysninger fra anonyme, amerikanske sikkerhetskilder.

Ifølge avisen har planlegging foregått i uker eller måneder. Terroristene ble plukket ut spesielt med tanke på at de skulle være engelsktalende og ikke-somaliere. Også målet, Westgate kjøpesenter, var tidlig klart.

Forberedelsene besto blant annet i grundige studier av bygningstekniske tegninger og kart over senteret. Terroristene har øvd på angrepet, og de skal ha tatt seg inn i Kenya over landets «porøse» grenser, som ofte er bevoktet av underbetalte og korrupte grensevakter.

En eller to dager før angrepet ble flere maskingeværer fraktet inn og gjemt i en butikk i kjøpesenteret. Terroristene fikk hjelp av en butikkansatt som samarbeidet med dem, skriver avisen. Minst en av terroristene skal også ha plantet et klesskift inne i senteret, slik at han skulle kunne rømme med flyktende kunder etter å ha utført sin del av drapene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.