*Nettavisen* Nyheter.

- Terrorangrep mot europeiske byer avverget

London (NTB-Reuters): Vestlig etterretning skal ha avverget terrorangrep rettet mot flere europeiske byer planlagt av det som trolig er en al-Qaida-tilknyttet gruppe, ifølge Sky News.

Sky News' utenriksredaktør Tim Marshall melder tirsdag at en militant gruppe med base i Pakistan har planlagt et simultanangrep mot London og større byer i Frankrike og Tyskland. Planleggingen av angrepet skal ha kommet langt, men angrepet skal ikke ha vært umiddelbart forestående, ifølge Marshall.

Etterretningskildene har ifølge Sky News opplyst at angrepet var utformet i samme stil som terrorangrepene i Mumbai i november i 2008. Planene skal ha blitt oppdaget gjennom informasjonsdeling mellom etterretningsorganisasjoner i Frankrike, Storbritannia, Tyskland og USA.

Ifølge Marshall anses angrepet nå som avverget, og flere av de som skal ha stått bak planene skal være drept i flere amerikanske droneangrep i Waziristan i Pakistan, området på grensa mot Afghanistan der Taliban og al-Qaida står svært sterkt.

28. november slo terrorister til mot en rekke mål i Mumbai i India. Hoteller, sentralbanestasjonen, sykehus og utesteder ble rammet. Flere hundre mennesker ble tatt som gisler, og minst 166 mennesker ble drept i angrepene. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.