*Nettavisen* Nyheter.

- Terroren må bli det eneste temaet under fredagsbønnen

CHAUDHRY: Norsk-pakistanske Akhtar Chaudhry (SV) flyttet til Norge i 1982. Han er tidligere stortingspresident, og blir ansett for å være en av Norges mest innflytelsesrike innvandrere. Foto: Cornelius Poppe (NTB scanpix)

Akhtar Chaudhry mener at alle muslimer i Europa må forstå at også deres rettigheter er under angrep.

- Det må runge gjennom moskeene i hele Europa - fra Nordkapp til Italia - at demokrati og ytringsfrihet er under angrep, sier SV-politiker og tidligere stortingspresident Akhtar Chaudhry.

- Europeiske muslimer trenger demokrati mer enn andre fordi vi er en minoritet. Demokratiet sikrer religionsfrihet, ytringsfrihet og andre rettigheter vi trenger som en minoritet, påpeker han.

Derfor kommer Chaudhry med en klar oppfordring til alle moskeer før fredagsbønnen.


- Må være eneste tema
- Terrorangrepet på uskyldige mennesker i Paris bør ikke være ett av hovedtemaene, men det eneste temaet under fredagsbønnen. Ikke for å ta avstand fra det, eller fordømme det, men for å hamre inn i den muslimske bevisstheten at demokratiet og våre rettigheter er under angrep.

- PST sier i dag at de følger 20 personer, som har kommet hjem fra Syria. Terrorekspert Kjetil Stormark sier at aksjonen i Paris, og at mulla Krekar kommer ut av fengsel, kan øke faren for terror i Norge. Hva tenker du om det?


- Jeg tar dette veldig alvorlig. Vi har dessverre mennesker, både i Norge og i Europa, som har et ønske og en vilje til å gjennomføre terror og å bruke vold. Terroraksjonen i Paris viser at de også har evne til å gjøre det. Jeg utelukker ikke at dette kan skje i Norge, og det er veldig alvorlig.

- Øker skepsisen
- Hver gang dette skjer så blir avstanden mellom oss muslimer og storsamfunnet større. Skepsisen til muslimer blir større og det er forståelig. Når du hører de roper «Allah Hu Akbar» og gjennomfører bestialske drap på 12 uskyldige personer så er det ikke utenkelig at mange spør seg om dette er sanksjonert av islam og europeiske muslimer, sier Chaudhry.

Chaudhry poengterer at det er det altså ikke, og ber nå alle muslimer i Europa om å ta denne trusselen svært alvorlig.

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

HTML EMBED


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag