RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Terrorgrupper bak drapene på franske journalister

Paris (NTB-Reuters-AFP): Franske myndigheter mener de to bortførte journalistene i Mali ble drept av «terrorgrupper» og lover å trappe opp sine sikkerhetstiltak i området.

Radiojournalistene Claude Verlon og Ghislaine Dupont ble bortført av fire væpnede menn lørdag, like etter at de hadde intervjuet et medlem av en opprørsgruppe i byen Kidal nord i Mali. Samme dag ble de funnet døde av en fransk patrulje 12 kilometer unna.

De døde ble søndag fraktet til hovedstaden Bamako.

Guvernøren i Kidal-regionen, Adama Kamissoko, sier franske og maliske sikkerhetstjenestemenn samarbeidet om etterforskningen av bortføringen. Den franske utenriksministeren Laurent Fabius legger skylden på opprørerne i regionen.

- Drapsmennene er de vi kjemper mot, terrorgrupper som står imot demokrati og valg. Drapene er grufulle og frastøtende, sier han.

På nyåret startet Frankrike luftangrep og satte flere tusen soldater inn i Mali for å slå ned på al-Qaida-tilknyttede opprørere. Islamistene ble tvunget til å trekke seg ut av byene nord i landet, og har siden etablert baser i fjellområder som de bruker som utgangspunkt for angrep mot regjeringsstyrkene og deres utenlandske allierte. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere