RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Terrortrussel var en spøk

Sist oppdatert:
Kenyansk politi mener trusselen mot Norges ambassade ble sendt av en bløffmaker.

Trusselen ble mottatt i form av en e-post som var undertegnet Worrier Brave, en hittil ukjent gruppe som hevder å være en del av Al-Qaida-nettverket.

Evakuert
- Vi vil angripe norske interesser i verden, deriblant deres diplomater og turister i Kenya, med selvmordsangrep mot deres ambassade i Lion House i Westland, mot residensen og mot bilene deres ved å benytte våre venner i Kenya, sto det å lese i en e-post som ble sendt til den norske ambassaden i Kenyas hovedstad Nairobi onsdag.

Både den norske og den svenske ambassaden, som ligger tett på hverandre, ble evakuert som følge av trusselbrevet. Nå slår kenyansk politi fast at det hele var en bløff.

- Våre etterforskere har stadfestet at trusselen stammer fra en nettkafé i Nairobi-sentrum, sier politiets talsperson Eric Kiraithe i en pressemelding, skriver nyhetsbyrået AFP.

- Ingen kredibilitet
Politiet ilegger ikke trusselen kredibilitet overhode, men legger til at etterforskning pågår for å få avslørt hvem som står bak slik at vedkommende kan føres for retten.

Meldingen var signert den ukjente gruppen «Worrier Brave». Det ble hevdet at Kenya krever at Somalia overgir kystområder, og at Norge støtter dette kravet .

Nairobi har riktignok søkt FN om en utvidelse av kystlinjen og havområdet, og Norge har ved flere anledninger tidligere tilbudt å hjelpe afrikanske land med nettopp slike søknadsprosesser.

En tilsvarende trussel ble også mottatt av de to kenyanske mediehusene The Standard Group and Nation Media Group.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere