RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Terrortrusselen mot Norge er skjerpet

Sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) Benedicte Bjørnland legger frem trusselvurderingen for Norge i 2014.
Sjef for Politiets sikkerhetstjeneste (PST) Benedicte Bjørnland legger frem trusselvurderingen for Norge i 2014. (NTB/Scanpix)
Sist oppdatert:
- Stadig flere norske statsborgere drar til krigs- og konfliktområder i utlandet. Dette mener PST skjerper terrortrusselen mot Norge

(NTB/Nettavisen): - Hovedbudskapet er at terrortrusselbildet i Norge er skjerpet, sier PST-sjef Benedicte Bjørnland på pressekonferansen i Oslo der den åpne trusselvurderingen for 2014 ble lagt frem.

Den største trusselen kommer fra et multietnisk og ekstremt islamistisk miljø på Østlandet, mener PST ifølge trusselvurderingen. 

- Tror flere vil reise i strid

De kjenner til at minst 40-50 personer med tilknytning til Østlandsmiljøet har reist til Syria. Flere av dem skal være knyttet til militante grupper.

LES OGSÅ: Her kan du lese hele trusselvuderingen fra PST

PST forventer at flere vil forsøke å reise for å kjempe sammen med militante grupper i Syria i 2014. De fleste som har reist til Syria, er unge menn oppvokst i Norge, skriver PST i den elleve sider lange rapporten.

- Det er i en tidlig fase at tiltakene mot radikalisering har størst effekt. Det øvrige samfunnet må være seg sitt ansvar bevisst. Vi er i dag på etterskudd i kampen mot radikalisering, sier Bjørnland.

- Tror på flere trusler overfor regjeringen

- Det er sannsynlig at den nye regjeringen vil oppleve flere trusler enn den forrige. Årsaken er spørsmål knyttet til blant annet innvandringspolitikk og militær aktivitet i andre land, sier Bjørnland.

Høyreekstreme i det små

En potensiell volds- og terrortrussel fra høyreekstremister i Norge, vil først og fremst være knyttet til enkeltpersoner som handler alene eller i små uavhengige grupper, skriver PST i sin vurdering.

I følge PST synes det å være en høyere terskel for at norske venstreekstremister skal mobilisere og benytte seg av voldelige virkemidler i politiske enkeltsaker enn tidligere.

LES OGSÅ:- PST vet ikke nok om norske Syria-krigere

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere