RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Eirik Hagesæter (BA)

- Testing av narkotika er også misbruk

Sist oppdatert:
Narkosiktede Henning Warloe (H) stoppet narkotikabrosjyre til ungdom.

Tirsdag kveld sprakk nyheten om at Høyres stortingsrepresentant Henning Warloe er siktet i en narkotikasak. Han har innrømmet overfor politiet og Høyre at han i løpet av sin tid som stortingspolitiker de siste tre årene, har prøvd narkotika.

I sine år som politiker i Bergen, har Warloe flere ganger stått frem som motstander av narkotika.

For liberal
I 2001 raste Henning Warloe mot en brosjyre Bergen kommune skulle sende ut til ungdommer. Brosjyren ble etter Warloes mening for liberal, og som medlem i ruspolitisk råd i kommunen, fikk han den stoppet.

Han mente at heftet inneholdt altfor liberale holdninger til narkotika blant ungdom, og dette var grunnen til at han slo alarm.

Det var Bjarte Bøe ved Bergensklinikkene som sto bak teksten Warloe reagerte mot.

- Testing er misbruk
Han beskyldte forfatteren av informasjonsheftet for å drive med narkotikaliberalisering.

- Også testing og utprøving av narkotika er misbruk. Ingen må tro noe annet. Som ansvarlige politikere må vi stoppe forsøket på utglidning av holdninger, understreket Warloe overfor BA.no i 2001.

- Vi må ikke akseptere at noe er normalt når det gjelder narkotika. Enten en prøver seg litt frem eller er avhengig av narkotika, er en etter min mening misbruker, sa Warloe.

VG.no skriver tirsdag kveld at Henning Warloe i 1998 gikk hardt ut mot Unge Venstre i et leserinnlegg i Bergens Tidende. De hadde programfestet legalisering av hasj.

«Vårt syn er at narkotika er en av de mest alvorlige trusler samfunnet i dag står overfor», konkluderte Warloe for 14 år siden.

Les flere saker hos BA.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere