*Nettavisen* Nyheter.

- Ti års forvaring for voldtekt

Illustrasjonsfoto Foto: Scanpix

39-åringen er tidligere dømt for drapsforsøk og vold. En ny tiltale for voldtekt av tre kvinner gjør at Riksadvokaten ber om ti års forvaring av mannen.

08.03.06 12:09

Blir mannen dømt og Riksadvokaten får medhold for forvaring, vil det i praksis si at han kan bli sittende innesperret på ubestemt tid.

Knivstakk svigerfar

39-åringen står tiltalt for å ha voldtatt tre kvinner. To av dem er tidligere kjærester av ham. Han er også tiltalt for drapsforsøk av sin eks-kjærestes far. Drapsforsøket skal ha skjedd etter at en mobb hadde samlet seg utenfor mannens hus. Stemningen var opphetet fordi folkemengden ville konfrontere mannen med voldsbruk mot hans daværende kjæreste. Kvinnens far forsøkte å ta seg inn i huset og ble stukket av 39-åringen med kniv i armen og brystet. Faren mistet to liter blod og var nær ved å dø.

- Notorisk utro

Mannen har erkjent knivstikkingen men hevder det var selvforsvar. Voldtektene har han derimot ikke erkjent straffskyld for, men hevder derimot anmeldelsene er hevn fordi han var utro.

- Problemet til min klient er at han har vært notorisk utro. Det mener han forklarer hvorfor kvinnene har anmeldt han for vold og voldtekt, sier mannens forsvarer, advokat Odd Drevland til Bergens Tidende.

Tidligere dømt for drapsforsøk

39-åringen er tidligere dømt for drapsforsøk i New York, og vold i Norge. Dette gjør at Riksadvokaten nå ønsker å dømme mannen til ti års forvaring. Drevland reagerer på denne straffepåstanden, ettersom hans klient ikke er blitt vurdert av rettspsykiatrisk sakkyndige.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.