RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ti banker i USA trenger mer kapital

Washington (NTB-Reuters-DPA): Rundt ti store amerikanske banker trenger mer kapital, viser en undersøkelse av finanssituasjonen til de 19 største bankene.

Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve legger fram resultatene av den såkalte stresstesten torsdag, men Wall Street Journal og nyhetsbyrået Reuters skriver at de har fått informasjon fra folk som kjenner resultatene av granskingen.

Ifølge kildene er både Citigroup, Bank of America, Wells Fargo og JP Morgan blant bankene som vil trenge mer kapital for å klare seg om den økonomiske situasjonen blir verre.

Bankene fikk resultatet av stresstesten 24. april så de kunne ha tid til å svare og eventuelt protestere.

De 19 bankene har aktiva for mer enn 100 millioner dollar hver, og står sammen for to tredeler av alle aktiva i amerikanske banker og over halvparten av utlånene.

Banker som ikke har nok kapital, kan bli tvunget til å selge aksjer til den amerikanske stat. Testen har derfor skapt frykt i markedet for at noen banker blir nasjonalisert, eller at myndighetene begrenser deres mulighet til å betale bonuser. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere