RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ti minutter før dykkerne kom

Victory 1
Victory 1 Foto: f2boat.com
Sist oppdatert:
De to førerne i katamaranen ble drept da «Victory 1» flippet rundt i over 200 km/t.

Fører Mohammad Al Mehairi og den franske throttleman Jean Marc Sanchez er bekreftet omkommet i ulykken, melder arrangørene på sine hjemmesider. Ulykken skjedde i et heat i Dubai Grand Prix, den siste runden i Class 1 World Powerboat Championship, og det skal være første gang noen har omkommet i en slik konkurranse.

Nordmannen Johan Dahl (28) fra Oslo sto på Victory-tribunen og fulgte racet da ulykken skjedde.

- Det var helt tragisk. Og det tok veldig lang tid før det skjedde noen ting. Det gikk fire-fem minutter før andre båter kom til stedet. Og det gikk sikkert 10 minutter før dykkere var i vannet ved båten, sier Dahl til Nettavisen.

Åpnet ikke luka
Dahl forteller at han ventet på at luka under båten skulle slå opp og førerne komme ut. Førerne har også tilgang på oksygen om båten går rundt.

- Jeg husker jeg tenkte at nå har det gått 15 minutter uten at luka har gått opp, sier Dahl.

Dahl sier at moren til den franske throttelmannen også var på Victory-tribunen. Hun gråt og ble hjulpet vekk fra stedet.

Tatt av vinden
Ulykken skjedde da «Victory 1» kjørte mot vinden på fartsstrekningen i båtracet. Tidligere på dagen hadde ulykkesbåten blitt klokket til en fart på 217 km/ her.

- Båten traff en bølge, ble vippet opp og tatt av motvinden slik at den flippet rundt, sier Dahl.

Han forteller at først etter 15-20 minutter kom den første av redningsbåtene til land. Da lå en av førerne i baugen på båten og redningsmannskaper gjorde forsøk på å gjenopplive ham.

Victory 1

- Mest erfarne
- Al Mehairi og Jean Marc Sanchez er kanskje de mest erfarne innen offshoresporten, sier Svein Elgvin til Agderposten.

Ifølge Elvin, ble sendingen kuttet og racet stanset.

- Det gjør de kun når det er mistanke om alvorlig skade, sier han.

Nå er resten av Dubai Grand Prix er avlyst av respekt for de pårørende etter ulykken. Stefano Casiraghi, som var gift med Caroline av Monaco, omkom i en lignende ulykke i 1990 da han konkurrrte i offshoreracing.

Norge har hevdet seg godt i sporten, og finansmann og investor Bjørn Rune Gjelsten har vunnet offshore-VM hele fem ganger. Kjell Inge Røkke og Andreas Ove Ugland har også konkurrert i Offshore Class 1.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere