*Nettavisen* Nyheter.

- Tiåring voldtatt ved skolen

Foto: Torild Wika (Helgeland Arbeiderblad)

En ti år gammel jente skal ha blitt voldtatt av en tenåring.

08.09.10 22:00

Politiet i Mosjøen etterforsker en sak der en ti år gammel jente skal ha blitt voldtatt av en gutt i tenårene. Voldtekten skal ha skjedd i et skogholt ved Kulstad barneskole i tilknytning til skoledagen, en dag i forrige uke. Det skal ha vært to andre ungdommer til stede når voldtekten skjedde, melder politiet i Helgeland i en pressemelding.

Det er satt inn store ressurser i saken, både taktisk og teknisk.

Anmeldelsen ble levert sist fredag kveld, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Saken er ennå ikke oppklart
Men politiet sier at det har vært flere forhold knyttet til etterforskningen av saken som gjør at de har valgt å vente med å gå ut med informasjon.

Politiet ønsker ikke å gå nærmere inn på detaljer om dette på nåværende tidspunkt.

- Det er en svært alvorlig forbrytelse som etterforskes her i tilknytning til skolen. Saken er ennå ikke oppklart og vi ber folk ta sine forholdsregler, sier politistasjonssjef ved Mosjøen politistasjon, Lisbeth Aarvik, i en pressemelding.

- Hvilke forholdsregler bør foreldre ta, Aarvik?

- Det blir veldig individuelt hva folk ønsker å gjøre. Det viktige for oss er at vi har saken på vårt bord og etterforsker for å få oppklart dette så fort som mulig. Dette tror jeg er viktig for hele samfunnet, sier Aarvik til Nettavisen.

- Bør informere barn om saken
- Vil du oppfordre foreldre til å følge barna sine til skolen?

- Jeg vil ikke gå ut og si hva foreldrene skal gjøre. De må gjøre det som de finner naturlig. Det viktige er å være klar over hva som skjer, sier hun og legger til at foreldrene bør informere barna sine om saken.

Aarvik bekrefter overfor Nettavisen at den angivelige voldtekten skjedde i tilknytning til skoledagen. Men hun ønsker ikke å kommentere hvorvidt noen er blitt pågrepet i saken.

Jenta blir nå tatt vare på av familie og er blitt tilbudt profesjonell hjelp.

Politiet i Mosjøen har i dagene etterpå gjort grundige taktiske og tekniske undersøkelser og har bedt om arbeidsro i etterforskningsarbeidet. De ønsker ikke å si noe om eventuelle funn på åstedet, skriver Helgeland Arbeiderblad.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.