RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tid for å shorte tankaksjer

Sist oppdatert:
Investeringsbanken CitiGroup Smith Barney mener den siste tidens oppgang for tankaksjene er uten basis i underliggende forhold, og mener avviket bør utnyttes
Det går frem av en oppdatering Smith Barneys shippinganalytiker John Kartsonas har sendt ut i forkant av resultatrapportering for fjerde kvartal. Kartsonas gjør ingen større endringer i sine estimater for rekordkvartalet fjerde kvartal og opprettholder blant annet salgsanbefalingen på Frontline.

Analytikeren ser heller ikke noe grunnlag for den siste tidens rekyl i tankaksjekursene basert på de underliggende forholdene i tankmarkedet.

Han påpeker at det nå er stor tilgang på ledig stortankskip og han tror ikke noen økning i oljeetterspørselen tilknyttet værmessige forhold vil ha noen meningsfull betydning for etterspørselen etter tankskip.

- For øyeblikket ser mesteparten av oljeselskapene og raffineriene allerede på marsleveringene for deres bestillinger, da etterspørselen for olje starter å falle sesongmessig, skriver Kartsonas i oppdateringen.

- Som et resultat, flere skip på vei inn markedet de neste månedene, forventer vi ikke noen signifikant økning i dagratene selv om volatilitet vil fortsette å prege markedet, skriver Smith Barney-analytikeren som siden i fjor høst har vært skeptisk til tankmarkedet.

Etter å ha bunnet i begynnelsen av januar har Bloombergs tankaksjeindeks steget 10 prosent, og noen tankaksjer har steget over 15 prosent siden bunnen.

- Vi mener at dette representerer en ny mulighet for investorene som bommet på det første store fallet i desember, til å profitere på slike avvik mellom retning på dagratene og den siste kursutviklingen, konkluderer Kartsonas.

Han anbefaler med dette shorting av tankaksjer siden meglerhuset ikke ser noen endringer i de underliggende forholdene som kan underbygge optimismen rundt tankaksjene. Han venter derimot et fall i kursene over de neste 3 til 6 månedene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere