*Nettavisen* Nyheter.

- Tidenes overkjøring i Vallhall

VALLHALL (vif.no): Med ti mann på banen i én omgang vant Vålerenga hele 8-3 mot Ham-Kam i Vallhall lørdag ettermiddag. – Førsteomgang var tidenes overkjøring i Vallhall, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

05.04.08 18:52

- Ham-Kam kan prise seg lykkelig over at det bare stod 5-0 til pause. Vi har aldri rundspilt noe lag så til de grader som vi gjorde i førsteomgang i dag. Vi så igjen mye av det vi har trent på og kom ofte rundt på kantene, slo opp bak stopperne og var gode til å finne hverandre.

Klikk på bildet for å forstørre.

Spill mot ett mål
Førsteomgang i Vallhall var spill mot ett mål, men til tross for gode sjanser drøyde det et kvarter før den første ballen lå i nettet bak Ham-Kam-keeperen. Fredrik Carlsen fant Christer Jensen på høyrekanten med en presis langpasning fra egen banehalvdel. Høyrekanten smatt forbi to hvite og grønne og slo ballen hardt inn foran mål der toppscorer Anders Lie dukket opp og scoret sitt fjerde mål på tre interkretskamper.

Syv minutter senere var det spissmakker Bardh Shala sin tur. G17-landslagsspilleren fikk ballen fra Adnan Haidar på venstrekanten, skar inn i sekstenmeteren og dunket ballen i mål via stanga fra skrått hold. Bare minutter etter var det duket for 3-0. Anders Lie stjal ballen på egen banehalvdel, dro av en Ham-Kam-spiller før han satt fart mot mål. På motsatt side fant han Christer Jensen som kranglet seg forbi to forsvarere før han plasserte ballen i lengste hjørne.

Klikk på bildet for å forstørre.

I krysset fra Nouri
Kvarteret før pause var det a-lagsspiller Amin Nouri sin tur til å vise seg frem. Backen tok med seg ballen fra egen banehalvdel, forserte til sekstenmeteren og smalt ballen opp i krysset. Nouri var også involvert i Vålerengas femte scoring da han kjempet seg fri på venstrekanten og fikk lagt inn til Anders Lie. Ham-Kam-keeperen reddet VIF-toppscorerens avslutning, men a-lagslærling Bardh Shala var på returen og prikket inn sitt andre mål for dagen.

- Det var en vanvittig førsteomgang der vi hadde mange sjanser i tillegg til scoringene, men vi fikk imidlertid en nedtur da Christer Jensen ble utvist to minutter frø pause. Ham-Kam-spillerne hadde forsøkt å takle han gjennom hele omgangen, men bommet hver gang fordi Christer var for rask for dem. Men like før pause ble han taklet hardt to ganger i løpet av et minutt. Etter den andre taklinga dyttet han vekk motspilleren da han fikk panna hans opp i ansiktet. Dermed bar det rett i dusjen, forteller Holter.

- Klønete av Christer, men situasjonen kunne nok vært løst litt smidigere av kamplederen. Uansett er det unødvendig av oss å pådra oss utvisninger. Hadde det ikke vært 5-0 kunne vi tapt kampen på det. Vi har opplevd at utvisninger har ødelagt for oss før, senest i NM-finalen mot Start.

Tre VIF-mål etter pause
Vålerenga byttet tre mann i pausa og gikk på banen i andreomgang for å fortsette det gode spillet selv med én mann mindre på banen. Ham-Kam reduserte til 1-5 få minutter ut i omgangen, men VIF-gutta slo kjapt tilbake da Bardh Shala fant bedre plasserte Erik Bjørdal som trillet inn 6-1.

Kvarteret ut i omgangen reduserte gjestene igjen, før Erik Bjørdal plasserte ballen elegant i lengste hjørne etter pasning fra Prince Mambouana. Ham-kam reduserte så til 3-7 fra straffemerket, før Prince Mambouana fastsatte sluttresultatet da han lurte gjestenes forsvar med fysikk og teknikk og plasserte ballen kontrollert i keepers lengste hjørne.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Målet var å vinne andreomgang. Det burde vi ha gjort også, men vi slapp inn litt for enkle mål. Vi scoret tre mål og produserte masse sjanser med en mann mindre på banen. Det er bra, men vi ga Ham-Kam tre mål. De fortjente scoring de også, men jeg liker ikke måten de kom på. Det var litt klønete fra vår side, men det lever vi greit med på en dag vi scoret åtte mål.

- Dette er en utviklingsarena og vi aksepterer at spillere gjør feil. Det er sånn som skjer, forteller Holter som var fornøyd med tingenes tilstand etter kampen.

Hawaii-fotball
- Vi er fornøyd med kampen selv om det ble Hawaii-fotball i andreomgang. Men vi gadd ikke å legge oss bakpå selv om vi ledet 5-0 og hadde én mann mindre på banen. Vi ville angripe, derfor gikk vi litt opp i liminga. Uansett var dette den klart beste seriekampen i år. Vi tok med oss oppturen fra de siste fem minuttene på Lillestrøm inn i denne kampen.

I og med at 2. divisjonssesongen ikke starter før om litt over en uke var blant annet a-lagsduoen Fredrik Carlsen og Amin Nouri hentet ned for å få kamptrening.

- Vi merker veldig godt at Fredrik er på banen. Han legger ned vanvittig mye arbeid og mister aldri ballen. Han har en voldsom autoritet på banen. Det gir oss trygghet, avslutter Holter.

3. serierunde, interkretsserien
Vålerenga – Ham-Kam 8-3 (5-0)
Vallhall Arena

Mål: 1-0 Anders Lie (17), 2-0 Bardh Shala (24), 3-0 Christer Jensen (30), 4-0 Amin Nouri (33), 5-0 Bardh Shala (41), 5-1 Ham-Kam (48), 6-1 Erik Bjørdal (54), 6-2 Ham-Kam (61), 7-2 Erik Bjørdal (67), 7-3 Ham-Kam (str. 74), 8-3 Prince Mambouana (76)

Rødt kort: Christer Jensen

Vålerengas lag: Kristian Krohn Holm – Emilio Garcia (Krister Andreassen fra 71), Stian Eriksen, Fredrik Thapper (Martin Fermin fra 45), Amin Nouri – Christer Jensen, Fredrik Carlsen, Nikolai Djupesland (Erik Bjørdal fra 45), Adnan Haidar (Andreas Aanesrud fra 71) – Bardh Shala (Stefan Randjelovic fra 71), Anders Lie (Prince Mambouana fra 45)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.