RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tidenes repriseønske

Før jentene ble superstjerner hadde Destiny's Child en gjesteopptreden i Pacific Blue. Episoden er ennå ikke sendt på TV, men du kan se den på web-TV allerede nå!

Sist oppdatert:
Etter massivt press fra fansen i flere år, har endelig TV 2 gitt etter. Det blir «Pacific Blue» på skjermen i sommer.

(SIDE2:) Den amerikanske serien om sykkelpolitiet på Santa Monica Beach i California, er for mange blitt selve symbolet på sommer. Serien ble produsert mellom 1996 og 2000, mens TV 2 sendte repriser hver sommer helt fram til 2005.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ramaskrik
Da det ble kjent at serien kom til å bli utelatt fra sendeskjemaet i 2006, ble det ramaskrik blant fansen, og kampen for å få serien tilbake startet umiddelbart. Flerfoldige underskriftsaksjoner ble sendt til TV 2, uten at det nyttet. Men med introduksjonen av Facebook, ble det fart på sakene, og nå har altså TV 2s planleggingssjef gitt etter for presset. Det blir «Pacific Blue» fire dager i uka på TV 2 Zebra i sommer.

– «Pacific Blue» er tidenes mest etterspurte repriseønske på TV 2. Og det er klart det gjør inntrykk når tusenvis av trofaste TV 2 seere ønsker en serie så sterkt tilbake på skjermen. Vi hadde neppe satt opp «Pacific Blue» på nytt uten det voldsomme engasjementet som har vært på blant annet Facebook, sier planleggingssjef i TV 2, Anette With i en pressemelding onsdag.

Teppebombet TV 2 med e-post
Det er de over 7000 medlemmene i Facebook-gruppen «Pacific Blue Aksjonen» som har stått på hardest i kampen får å få kultserien tilbake på skjermen. Ifølge gruppens webside ble det opprettet en underskriftskampanje allerede i 2006, men det tok altså hele to år før de nådde fram.

TV 2 lover også gjensyn med en annen 90-talls klassiker i sommer: Alle elsker «Silke»-Chris


Les også: Urge på 1,5 l flasker igjen - takket være Facebook

Medlemmene i aksjonsgruppen har det siste året teppebombet e-postkassen til planleggingssjef Anette With, og det viser seg at utholdenhet gir resultater

- Det er fascinerende å oppleve det sterke engasjementet rundt denne serien. Det er åpenbart at det for mange seere knytter seg mange gode sommerminner til opplevelsene de har hatt med sykkelpolitiet på Santa Monica beach. Derfor er det veldig hyggelig for oss i TV 2 å kunne ta opp igjen tradisjonen med «Pacific Blue», og glede så mange av våre seere, sier With i pressemeldingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Endelig resultater
Joakim Radiomann Killingberg er mannen bak «Pacific Blue»-aksjonen, og han er storfornøyd med dagens gledesmelding.

- Vi har holdt på i to år med dette, så vi er selvfølgelig kjempeglade for at TV 2 endelig hørt på oss. Det er så pass mange som har bidratt både med å skrive under på oppropet, samt sende e-post til Anette With.

Selv har han ikke full oversikt over hvor mange underskrifter de har samlet, men at det er flere tusen er det liten tvil om.

- Jeg har også fått forståelse for at Anette Withs inbox har vært rimelig full til tider av «Pacific Blue» mailer, tror de har vært litt lei av meg nå i det siste ja, ler aksjonssjefen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Første gang?
- Jeg tror det er første gang i Norges historien, i hvert fall så vidt jeg vet, at en slik aksjon har fått en TV-kanal til å forandre standpunkt. Det tok for alvor av da Facebook kom, og jeg tror det var da TV 2 begynte å legge merke til oss.

Er du glad «Pacific Blue» er tilbake, eller er det andre serier du savner? Diskuter nederst i saken!

Og hva er det som gjør akkurat denne serien så spesiell?

- Det er selve symbolet på sommer, det er sol, strender, sykling og spenning. Jeg vokste opp med «Pacific Blue» og det ble en tradisjon, så vi måtte bare forsøke å få det tilbake.

«Fragglene» neste?
Og nå som målet er nådd hviler ikke Radiomann Killingberg på laurbærene.

- Hvis det dukker opp en ny serie i hodet mitt, skal du ikke se bort ifra at det blir en ny aksjon av det også. Det hadde jo vært koselig å få «Fragglene» tilbake på skjermen...

Les mer:Fragglene kommer tilbake

Sumo kan du se alle episodene av «Pacific Blue».

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere