RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Tidens beste utgangspunkt

(FOTO: Bengt Magnus Dyrkorn/Nettavisen)
Sist oppdatert:
Lørdag starter jakten på etappeseirer og grønn trøye. – Utgangspunktet mitt har aldri vært bedre, sier Thor Hushovd.

SOUTH CROYDON (Nettavisen): Crédit Agricole handler om Thor Hushovd. Punktum. For selv om sportssjef Roger Legeay gjerne snakker om ryttere som kan gå brudd og ryttere som kan gjøre det brukbart i fjellene, satser det franske laget alt på ett kort.

Sjekk vårt Tour de France-magasin.

- Alle ni på laget har en jobb å gjøre, hver eneste dag i tre uker. Noen skal forsøke seg i fjellene, andre kan få lov til å forsøke seg i brudd enkelte dager. Men det viktigste er at Thor skal ha lagkamerater rundt seg hele veien, sier Legeay.

Idyll
Fredag inviterte det franske laget til pressekonferanse på herskapelige Seldon Park Hotel & Golf Club en liten time sør for London. I idylliske omgivelser har Hushovd og resten av laget ladet opp til det som blir tidenes prologfest i Tour de France.

Og selv om nordmannen tror det blir tøft å gjenta prologsuksessen fra Strasbourg i fjor, er han svært optimistisk med tanke på hva de neste tre ukene skal bringe.

På TV 2 Sumo kan du se Touren direkte.

Er du best på sykkel? Test vårt managerspill her .

- Det er nok det beste utgangspunktet jeg har hatt før Tour de France. Crédit Agricole har gradvis bygget et bedre lag rundt meg, og jeg har alt jeg ønsker, sier Hushovd til Nettavisen.

- Om laget er det beste Crédit Agricole noen gang har hatt, er vanskelig å si. Men det er klart det beste laget som er bygget rundt meg, legger han til.

Avhengig av Dean
Viktigst av de åtte lagkameratene er utvilsomt newzealenderen Julian Dean. Etter at den unge debutanten William Bonet har tatt sin økt for nordmannen fra kilometermerket til 500 meter gjenstår, overtar Sébastien Hinault. Han er Thors mann frem til de siste 250 til 300 meterne. Etter det er det Julian Deans tur.

- Jeg er veldig avhengig av å ha ham foran meg i spurten. Det har gått automatikk i samarbeidet vårt, vi vet intuitivt hvor vi har hverandre. Hvis han er borte må jeg improvisere, og ta hjulet til Robbie McEwen eller Tom Boonen i stedet, forklarer Hushovd.

Les TV 2s Christian Paasches blogg fra Tour de France.

Og noe av grunnen til nordmannens optimisme er at hans gode hjelper er i god form, og at samarbeidet fungerer svært bra.

- Julian var veldig sprek i Italia, mener Hushovd.

Voldsomt press
Crédit Agricole suksess på hjemmebane står og faller med Hushovds innsats på de franske landeveiene i sommer. Og spurtspesialisten legger ikke skjul på at han merker presset.

- Det er klart det er et stort press. Etter hvert som de har bygget laget mer opp rundt meg over flere år, har også forventningene økt. Men jeg kan uansett bare gjøre mitt beste. Det optimale er selvsagt å ta bort noe av presset med en tidlig etappeseier, innrømmer han.

Den første muligheten får han lørdag. Men sjansen er nok størst når det drar seg til massespurt i Tourens første uke.

- Drømmen er etappeseier og gul trøye søndag, avslutter han.

Nettavisen er på plass i London og følger prologen, og samtlige andre etapper fra Touren, direkte.

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere